La Finca by Alioli

Se ia o aniversare, se asezonează cu chef de ieșit și de sărbătorit numita aniversare și se ajunge la La Finca by Alioli, adică sora mai mică și mai văratică a minunatului restaurant spaniol Alioli de pe lângă Cișmigiu.

La ora la care am ajuns noi acolo, parcă puțin după prânz, lumea nu era multă, iar terasa – udată de ventilatoarele acelea care împrăștie și aburi de apă, atât de bineveniți într-o zi caniculară. Ne-am așezat la masă, am inspectat meniul, deși cel puțin autorul acestui articol venise chitit să deguste ceva anume, am cerut lămuriri de la personalul simpatic și îndatoritor.

Până a venit gustarea din partea casei, am vorbit. Chestii tipice pentru aniversarea în cauză. Din cele cu zâmbet larg.

Sosul de usturoi de la Alioli merită, poate, o poezie întreagă pentru că e desfătare pentru papile. Eu nu mă pricep la poeme- un haiku cred că mi-ar ieși, totuși-, dar știu câteva adjective. Și alea bune de vă vin acum în minte se potrivesc toate cu numitul sos de usturoi. Cereți pâine în plus și nu lăsați nimic în bol, e rușine. 🙂

Creveții cu usturoi (observați un tipar?) sunt, probabil, motivul cel mai bun pentru care să treceți pragul unui stabiliment atât de mișto ca Alioli. Datorită lor s-au inventat legendele, alea adevărate, care te fac să crezi în bine și bun. Presupun că e de prisos să vă spun că e spre binele vostru dacă întingeți cu pâine în uleiul de măsline divin îmbinat cu usturoi, peperoncini și pătrunjel, nu? Ce dacă vă ia gura foc? Live a little! Alternați această plăcută activitate cu savuratul pe îndelete al creveților.

La felul principal, am cochetat cu mai multe opțiuni, fiecare dintre ele delicioasă, doar ca să ne oprim la the classics: paella de mariscos. Din motive tehnice, paella vine doar în porție dublă, adică tre’ comandă de minim două persoane. Deși aproape că nu mai puteam mânca – vezi vremea de afară + cele două feluri de mâncare dinainte – ne-am hotărât, totuși, să jucăm la dublu.

Ajutați de o carafă de sangria și o bere, am dovedit totul din farfurie. Nu se zice că-n doi puterea crește? La fel e și cu apetitul. Și când în față ai creveți, languste, midii, calamari și orez spaniol, te transformi într-un soldat al bunului gust. You stick by your food, your food is amazingly delightful.

Cheesecake-ul din partea casei ne-a pus capac. L-am momit cu lingurița, ne-am odihnit, l-am privit intens pentru stârnirea papilelor, dar nu l-am dovedit pe tot.

Aici găsiți meniul de la Alioli. Dacă vreți detalii tehnice, pot să vă zic că nu e ieftin. Noi nu ne permitem să mergem foarte des, deși papilele ne sunt martore c-am vrea. Noroc cu aniversările! 🙂

La Finca Alioli se află pe strada Grigore Alexandrescu, la nr. 77.

1 Comentariu

Lasă un răspuns