Pancakes cu afine

Se dă o duminică cu chef de lenevit, de contemplat, de mâncat ceva bun, de ascultat muzică clasică (de asta ultima n-am mai simțit așa o poftă de la concertul de An Nou de la Viena, adică fix de pe 1 ianuarie).

Am avut câteva ore doar pentru mine și mi le-am petrecut așa cum am simțit nevoia, chiar dacă mi-era foarte clar că mai bine aș fi pus mâna și-aș fi scris ce aveam de scris. În loc, mi-am făcut un ness cu lapte și m-am dedat unui “viciu” care-mi place tare mult: am citit din scoarță-n scoarță Dilema Veche și al ei dosar Citirea de carte, mi-am notat niște cărți pe lista de lectură, am făcut o mâncare de fasole cu usturoi și ierburi de Provence pe care mi-am luat-o la serviciu a doua zi și niște pancakes cu afine din care am tăiat tacticos cu furculița până m-am săturat.

Rețeta de pancakes e de la Jamie O. citire și a apărut din nevoia de a găsi ceva pe care să presar nou-achiziționatul sirop de agave de la Solaris. E prima dată când gust așa ceva, mi-a plăcut, mai fac pancakes pentru el.

Pentru 6 pancakes facem așa: Se amestecă într-un bol de plastic 135 grame de făină, 1 linguriță praf de copt, un vârf de sare și 2 linguri de zahăr brun.

Într-un bol separat, amestecăm ușor cu furculița 1 ou mare, 135 ml de lapte și 2 linguri de unt topit.

Se amestecă cele două compoziții și se adaugă afinele. Apoi lăsăm amestecul să stea un pic.

Punem un cub de unt într-o tigaie și o punem la foc mediu. Când acesta s-a topit, luăm cu lingura din compoziția de pancakes și o punem în tigaie. Lăsăm până când clătita începe să facă bule pe deasupra și întoarcem și pe partea cealaltă.

Punem clătitele una peste alta într-o farfurie și picurăm siropul de agave înceeeeeeet. Savurăm, trecând cuțitul prin toate clătitele deodată. Sunt mai bune calde, dar merg și dacă așteptați să se răcorească un pic în bucătărie.

Bon app’!

1 Comentariu

Lasă un răspuns