“Floare” cu pesto

Rețeta asta e găsită undeva pe Facebook, pe pagina Tasty sau Tastemade, aprobată în unanimitate și gătită în trei timp și trei mișcări într-o după-amiază leneșă de weekend. Rețeta inițială era cu sos de roșii armonizat cu condimente, dar mie mi-a surâs mai mult pesto-ul de data asta.

Se face așa: se cumpără aluat de la supermarket. Ei, se poate face el și acasă, dar cum nu mai mâncasem de mult din cel cumpărat, am zis să dau iama și să fie totul cât se poate de rapid. Deci, se cumpără. 2 bucăți rotunde, marca Delhaize, dacă în proximitatea voastră se găsește vreun Mega.

Se încinge cuptorul la 180 de grade C.

Se pune prima foaie de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt. Se unge vârtos cu pesto sau sos de roșii presărat cu mirodenii și se rade pe deasupra cheddar. Sau cașcaval. Sau Gruyère. Apoi punem cealaltă foaie de aluat.

În mijocul ei așezăm un bol cu fața în jos. Tăiem marginile de aluat rămase în afară și le răsucim de două ori. La final, îndepărtăm bolul și ungem floarea rezultată cu gălbenuș de ou și/ sau o presărăm cu o combinație de usturoi și piper, chili și încă puțin cașcaval ras.

Dăm la cuptor cam 20-25 de minute până ce prinde culoare. E bun-bun și de-abia aștept să mai încerc și alte variante. Îmi surâd mult mai mult combinațiile din 2-3 ingrediente, dar m-aș încumeta și la mai multe. Luc a avut ca întăriri o pizza, iar eu – o salată cu năut, spanac tânăr și brânză de capră.

Ce n-a mai încăput în set-up ăsta este paharul de Sangria care era deja pe jumătate băut. Carafa noastră, cumpărată acum un an, a fost inaugurată în sfârșit! Vin dulce sau demi-dulce și fructe după plac. Noi am pus bucăți de portocale, mandarine, pere, mere și lime. Zahăr, dacă sufletul vostru e însetat de mai mult dulce. And cheers!

Lasă un răspuns