Sandviș cu piure de năut și avocado

De vreo câteva zile sufăr iar de insomnii. Am mai trecut prin asta, dar parcă episoadele astea nu erau atât de dese. Mă trezesc zile întregi la rând la 4.30-5.00 și tot ce pot face e să ascult cu sforăie Luc și să stau cu ochii închiși, sperând… Dar somnul nu mă ia, poate doar vreo ațipeală lipsită de vlagă. Nu ajută nici că, de curând, mi-am depășit recordul personal la vise, ajungând și la șapte într-o noapte. Sunt încă în poziția omului care poate să glumească pe seama acestui lucru, dar dacă o să continue, o să am nevoie de sfaturi de la alți insomniaci.

Asta mă face un pic prea mult chefless. Nu plictisită, nu neinteresată, doar chefless. Așa că sâmbăta ce tocmai a trecut am stat. Mi-am aprins un bețigaș parfumat și-am staaaaaaat. E greu să nu faci nimic, dar e bine. E greu pentru că mintea lucrează și-ți spune că stai degeaba și că asta n-are cum să fie în ordine, dar e bine atunci când îți dai voie să simți tot ceea ce simți și îmbrățișezi starea. Aia e, în momentul ăla nu faci nimic și o să fie bine. Na, n-am făcut chiar nimic: m-am uitat la nu știu câte episoade din Downton Abbey (iar!) și la două filme: unul spookyThe Witch – , și unul romantic și janeausten-ian – Mansfield Park.

Ieri, în schimb, n-am mai îmbrățișat nicio stare de stat și împărțit frunză la câini și-am pus mâna și-am făcut și eu câte ceva. Printre lucrușoare, și sandvișul acesta pentru care ne-am întrunit azi.

Aveam pâine bună cu turmeric și negrilică de la Brutăria Colț de pâine și-am zis că merită asezonată cu ceva  drăguț. Așa c-am luat o jumătate de cutie de năut, am scurs-o și-am pus-o în blender alături de un avocado destul de copt. Am blitzuit până ce numitele ingrediente s-au transformat într-o pastă.

Am adăugat peste ele niște sare, puțin mai mult piper, un vârf de turmeric ca să se asorteze cu pâinea, zeamă de lămâie din belșug. Am mai mixat puțin și-am scos piureul din vasul blenderului și l-am pus într-un bol.

După asta, am luat o cutie cu brânză halloumi, am tăiat-o felii și am pus-o pe grătarul încins și stropit cu puțin ulei de măsline. A durat puțin până ce brânza a prins culoare, am întors și pe partea cealaltă și am mai lăsat un pic pe foc. E bine ca-n etapa asta să dai dovadă de ceva tărie de caracter și să nu te repezi ca haplea în halloumi-ul proaspăt vărgat. Fii o lady, paciența este o virtute!

Dacă reușești și nu decimezi cantitatea de brânză încă din tigaie, te felicit, ai ajuns la ultima etapă din acest dificil proces de meșterit sandvișuri. :)) Nu mai ai decât de pus niște semințe de pin într-o tigaie încinsă și să le lași puțin la rumenit.

Acum poți împodobi felia de pâine, cu atât mai bună cu cât are coaja mai crocantă. Ingredientele înșiruite mai devreme îți ajung pentru patru sandvișuri. Ungi felia de pâine cu piure de năut și avocado, cu generozitate, pui câte două felii de halloumi pe fiecare dintre ele și le presari cu semințele de  pin. Și gata!

S-aveți o săptămână plină de somn bun și-odihnitor și zile pline de energie!

Lasă un răspuns