Platou cu bunătăți

Acum câteva luni am făcut pentru prima dată o comandă la Urdă.ro. Mi-a plăcut tot ce mi-am luat, adică brânză, pâine, unt și zacuscă de pește, așa că săptămâna trecută m-am înființat din nou la ei pe site cu o jalbă-n vârf de taste.

Tot brânză și de data asta, vreo două feluri, plus un alt tip de pâine și un borcan de miere de salcâm. Şi pentru că mi-au plăcut și astea, am încropit din toate un platouaș. Bun de tot cu orice ocazie, și dimineața, și seara, și-ntre mese, că e petrecere cu oameni mulți sau doar în doi. Ba eu sunt de părere c-ar merge și dacă ești singur și nu te simți prea onest și parc-ai vrea să te cinstești cumva (e de la Luc zicerea asta, am ținut-o minte :P). Încropește-ți un platou din ăsta, pune-ți o muzică de care-ți place (pe mine Solomon Burke mă scoate mereu din letargie), toarnă-ți un pahar din licoarea preferată și gata festinul.

Eu am pus pe ăsta următoarele: pâine de secară – coajă sănătoasă, bună-bună la gust și cu avantajul suprem de a nu se întări nici la câteva zile de la cumpărare; roşii cherry şi galbene pentru aportul de licopen; ceapă roşie pentru plăcerea de a le rupe între degete şi a le sparge între dinţi; măsline negre şi verzi; telemea de vacă cu negrilică, destul de sărată pentru gustul meu, dar oricum bună; telemea proaspătă de oaie, cel mai bun lucru pe care l-am mâncat în ultima vreme; două feluri de şuncă pentru carnivorul casei. Paharul generos de vin roşu de ţară pentru doi a desăvârşit masa de proporţii gargantueşti.

Combinaţia de brânză de oaie și telemea cu negrilică au fost folosite și la elaborarea unui crustless quiche cu brânză (doooh!) și pleurotus, dar pe acesta doar l-am scobit cu furculița, nu am mai stat la ședință foto. Mierea de salcâm – foarte fină – s-a pomenit și ea picurată pe pâine prăjită unsă cu unt și a fost repede prezentată ca ofrandă stomacului pofticios.

Ce mai voiam să spun este că următoarea comandă de la Urdă.ro va fi neapărat urda de oaie de care am auzit numai lucruri bune și, dacă lucrurile stau cum trebuie, și o găletușă de smântână și pâine din aceea gustoasă cu usturoi și nucă.

Zic s-avem o săptămână de festinuri (pe masă, literare sau senzuale)!

Lasă un răspuns