Pizza cu blat de conopidă

Lucrurile au început așa:

Eu: Când venim acasă, vreau să fac pizza cu blat de conopidă. Vreau să văd cum e.

Luc (siderat): Hă? Hă? Ce? De ce să strici bunul nume al pizzei cu prostia asta?

Nu m-am țăcănit, nu doresc neapărat să mănânc dietetic, deși zeii-mi sunt martori c-ar trebui, dar ca orice lucru pe care-l fac, curiozitatea e mereu cea care vine prima. După ce-o satisfac, e posibil să recidivez, în funcție de rezultate, dar de obicei merg spre alte și alte vârfuri care se vor cucerite. Acum c-am încercat blatul de conopidă, pot să zic că merge și că e o variantă pe care merită s-o iei și tu în considerare.

Ce nu mi-a reușit în toată treaba asta cu aluatul de conopidă este că pizza mea nu putea fi luată cu mâna, semn că n-am dat mare atenție pașilor inițiali. Nu-mi pare neapărat rău, a fost foarte bună și așa.

Începem prin a fierbe floretele de conopidă. Eu am avut o conopidă mare pe care am împărțit-o în florete și am pus-o la fiert. Am lăsat pe foc până ce conopida s-a făcut al dente. După ce am luat de pe foc, am transferat floretele în blender și l-am lăsat să-și facă treaba. Aici se pare că m-am hazardat un pic pentru că ce trebuia să fac înainte era să scurg pasta de conopidă de toată apa pe care încă o conținea. De asta pizza mea nu s-a lăsat tăiată.

Am amestecat pasta de conopidă cu două ouă, 100 grame de brânză de capră trecută prin furculiță (se poate folosi și mozzarella rasă), praf de usturoi și piper. Am pus blatul rezultat într-o tavă și în 6 forme individuale și le-am dat la cuptorul încins la 180 de grade timp de 20 de minute.

După această coacere preliminară, am scos formele din cuptor și le-am ornat cu bunătăți diverse. Pe cele mai multe, am uns cu sos de roșii amestecat cu ierburi de Provence (mie-mi place mult combinația asta), ardei gras roșu, ceapă și ciuperci trase la tigaie, măsline kalamata, porumb și mozzarella pe deasupra. Pe altele, le-am ornat cu sos pesto şi le-am pus ton din conservă, ceapă și porumb. Evident, combinațiile de ingrediente pot fi mii și depind doar de gusturile celor care sunt la masă alături de voi. Luc, de exemplu, a ales niște pastramă de curcan. To each their own, right?

Ați mâncat vreodată pizza cu blat de conopidă? Cum vi s-a părut?

1 Comentariu

Lasă un răspuns