Mara Mura, paradisul dulce de la Ateneu

Deși a trecut cam o lună de când am fost pentru prima dată la Mara Mura, amintirile nu s-au estompat. Mi-aduc perfect aminte de senzația c-am pășit într-un loc magic, mi-amintesc de gustul bun al prăjiturii și de toate detaliile atât de ingenios gândite.

E greu să nu zâmbești sau să nu visezi când stai la masă și-n jurul tău totul te atrage: cănile supradimensionate transformate în vaze de flori, peretele din cărămidă, florile de pe masă, scaunele personalizate și joase, farfuriile și lingurițele elegante. Da, pare, cel puțin la prima vedere, un loc plin de dulce, dar nu edulcorat. În orice caz, domnițele îl vor aprecia mai bine decât domnii, pentru că se vor regăsi mai mult în partea de design; prăjiturile sunt, fără îndoială, pentru toată lumea.

M-am îndrăgostit rapid și de vitrinele lor mustinde de bunătăți dulci și greu m-am dezlipit de ele ca să explorez toate colțurile. Pe unul dintre pereți îți face cu ochiul o roșcată simpatică și-mbrăcată în buline, canapeaua te îmbie cu poveștile spuse de perne frumos lucrate, lumina vine din ceainice reutilizate în tocmai scopul acesta. Ajută până și faptul că ești pe una dintre cele mai frumoase străzi din București și când te uiți pe fereastră, dai cu nasul direct în coada Ateneului.

E greu să ții pasul cu zecile de prăjituri, fie ele macarons sau pavlove sofisticate, carrot cakes, choux, trufe, cookies sau, alegerea mea, o felie teribil de generoasă de tort cu ness. La Mara Mura uiți de diete și planuri și savurezi pe îndelete și tacticos tot ce ți-ai pus în farfurie. Gustă cu încredere din apa infuzată, e perfect aromată și se potrivește perfect oricărei prăjituri, neîngrădind în niciun fel gustul dulcelui. Notă: de la mine au o maaaare bilă albă pentru că paharele mi-au adus aminte de cele pe care le vedeam în Downton Abbey și când am ajuns acasă mi-am făcut o (altă) bucurie și m-am uitat la câteva episoade din serialul ăsta fain.

Mara Mura e perfect pentru multe lucruri: merge să vorbești acolo despre dragostea de jurnale și de cărți, în general; e bun și la prima întâlnire sau pentru când o rudă (încă în cărucior sau chiar în baston) are un sweet tooth căruia nu știi cum să-i dai de cap; s-ar putea ține acolo și un atelier restrâns de ornat cupcake-uri sau chiar o… degustare (wink wink). Pun minunățiile dulci la pachet și le și livrează la evenimente diverse. Merită, deci, să dai o raită pe acolo și să fii surprins!

Mara Mura se află pe strada Benjamin Franklin la nr. 5 (în spatele Ateneului).

Lasă un răspuns