Supă-cremă de roşii picantă

Supa-crema de rosii picanta

Când eşti în dubii şi nu ştii ce să îţi mai iei de mâncare la serviciu, e bine să-ţi aduci aminte de lucrurile simple pe care le poţi face chiar tu cu mâna ta. Supa/ ciorba intră fix în categoria asta. Tu ştii cum îţi place, câtă sare să pui, ce densitate să aibă, care-s condimentele pe care le preferi şi cele care n-au ce căuta în veci în farfuria ta.

Pe modelul ăsta am făcut săptămâna trecută supa asta parfumată şi perfect condimentată, care a fost un balsam pentru papile, dar şi o călătorie, în acelaşi timp, cu ochii minţii, prin ţări exotice şi pline de culoare. Are condimente care-mi plac şi pe care nu le folosesc foarte des, iar asta a făcut-o cu atât mai gustoasă. Merge făcută la începutul săptămânii şi o să tot ai vreo 6 porţii de bine şi bun cu care să te delectezi după cum ţi-e voia.

Punem o cratiţă de ciorbă la foc mediu cu 4 linguri de ulei de floarea-soarelui. Când se înfierbântă, se adaugă 4 cepe medii tocate, 2 căţei de usturoi tăiaţi fin, 2 felii de jalapeños tocaţi şi 1 linguriţă de ghimbir proaspăt mărunţit. Se amestecă şi se reduce la minim focul. Se lasă 10 minute până ce ceapa capătă culoare.

1 jumătate de linguriţă de chimen, 1 jumătate de linguriţă de scorţişoară, 2 linguriţe de turmeric, 2 linguriţe de garam masala şi 1 linguriţă de curry se amestecă cu ceapa. Se lasă 1 minut şi apoi se adaugă 3 cutii a câte 400 de grame de roşii pasate. Se umplu două dintre cutiile de roşii cu apă şi se pun în cratiţă. Se asezonează cu sare şi piper după gust.

Se aduce la fierbere şi se lasă apoi la foc mic timp de o oră. După acest timp, se adaugă 150 ml de lapte de cocos şi, dacă simţiţi nevoia, destulă apă încât să rezulte o supă potrivit de densă. Se asezonează din nou şi se pasează cu un blender vertical.

Se pune în boluri şi se presară cu ceapă verde sau chives (eu nu am avut) şi cu încă o lingură sau două de lapte de cocos. Se mănâncă cu pâine prăjită şi cu poftă. Este de-a dreptul generoasă cu papilele şi o să vă îndrăgostiţi garantat de ea. A contat mult şi că toate condimentele au stat la împrietenit destul de mult timp, reuşind să-şi desfacă aromele şi să armonizeze perfect unele cu celelalte.

Bon app’!

Lasă un răspuns