Pizza de dimineaţă cu cartof dulce

Pizza de dimineata

Ştii ce poţi face dimineaţa în 20 de minute? Poţi să te uiţi pe facebook la câini care-şi împrietenesc papilele cu gustul lămâii şi să râzi că procesul nu merge deloc bine, poţi să citeşti nişte pagini dintr-o carte care te unge pe suflet, să mănânci o întreagă cutie de Heidi Loventine sau Fleurentine (asta doar dacă îţi stăpâneşti instinctele diavoleşti şi dai voie doamnei/ domnului din tine să iasă la iveală şi să-şi etaleze manierele elegante, nu pe alea de troglodit) saaaaaaau poţi să faci o pizza repede-repede, ca să miroasă bine-n casă şi să fie bun în stomac. Şi ştiţi cum se zice… I eat pizza because you are what you eat and I want to be the best thing ever. Şi dacă ai noroc, poţi fi răsplătit chiar şi cu o mică inimă-de-gălbenuş, ca să începi bine ziua şi vizual. Acum, serios, cine n-ar alege pizza chiar şi doar pentru motivele astea? Eu doar vreau să mai adaug şi că pizza asta are blat de cartofi dulci, deci e cât de dietetică ar putea fi o pizza de când există tot neamul ei glorios.

Începem prin a pune câteva picaturi de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie/ tavă care poate fi dată şi la cuptor. Ornăm tigaia cu 8-10 felii potrivite de cartofi dulce (cantitatea depinde de diametrul tigăii), curăţat şi spălat.

Pe deasupra radem mozzarella. Multă mozzarella.

Adăugăm şi câteva felii de ciuperci, turnăm şi nişte sos de roşii (simplu sau cu briz-brizuri: măsline, ceapă, usturoi, busuioc, etc), presărăm şi nişte ierburi de Provence (cât vă ţine inima şi gustul), radem încă un strat de mozzarella, iar în mijloc spargem 1 ou potrivit.

Dăm tigaia astfel împopoţonată la cuptorul încins la 180 de grade timp de 20-30 de minute sau până când cartoful dulce este bine pătruns. E o combinaţie faină şi rapidă, de repetat des, cel puţin la mine în bucătărie.

Bon app’!

Lasă un răspuns