PIUA, Book Bar & More

PIUA Book Bar

Ieşim puţin din rutina zilnică? Hai! Piua!

Am auzit de PIUA încă de când s-au deschis şi ştiam că trebuie să ajung acolo. Leşin de plăcere imediat ce văd culori pastelate şi cărţi în unul şi acelaşi loc, aşa că spaţiul ăsta şi-a atins scopul cu mine de la prima fotografie pe care au pus-o pe Facebook.

Am ajuns la PIUA acum două zile, chiar la ora deschiderii, după o incursiune la Pain Plaisir, la vânătoare de croissant delicios şi pâine asemenea.

Camerele de sus nu erau încă pregătite de oaspeţi, aşa că am stat jos, în camera cu două maşini de scris şi o sobă impozantă, care mi-au luat ochii pe dată. Noi am prins printre ultimele zile când nu puteai comanda nimic de mâncare, dar de săptămâna asta am înţeles că vor avea şi meniu cu quiche, sandvişuri, salate şi deserturi de la FROG. Nu că aş fi avut nevoie de un alt motiv ca să-i mai vizitez o dată, dar ce propun ei acolo chiar sună foarte-foarte bine.

Luc a decis că e timpul pentru o aventură palatală şi şi-a luat o bere cu poveste şi nume sugestiv (da, da, chiar aşa se numeşte, vezi bine!). Nu i-a plăcut, deşi faptul că avea 9% alcool l-a pus într-o dispoziţie foarte bună, făcându-l şi mai amuzant decât e de obicei.

Bere Ground Zero_PIUA

Laptele meu cu ciocolată albă şi amaretto nu a ajutat la foamea pe care o aveam, deşi mi-a plăcut prezentarea… deconstruită… şi gustul dulce şi fin alcoolizat.

Lapte cu ciocolata alba si amaretto

Când a fost gata, ne-am mutat sus să facem turul camerelor. Noi am stat în cea din mijloc, cu canapea frumoasă şi copaci luminaţi, ronţăind din croissant, sorbind din bere sau lapte cu ciocolată şi chicotind la vorbele de duh ale lui Tyrion Lannister, strânse cu grijă într-o cărţulie cu grafică faină.

Camera sus_PIUA

PIUA book bar_carte

Camera cea mai spaţioasă e şi una din cele mai frumoase. Colorată şi doldora de rafturi cu cărţi şi boardgames, bine împărţită şi cu delimitări fireşti între mese, acolo te poţi închipui cu uşurinţă citind, lucrând sau meşterind ceva cu mâinile. Cel mai bun lucru de acolo? Book nook-ul pe care l-au făcut în mini-balconul camerei, căruia nu i-am rezistat şi unde m-am pozat cu prima carte care mi-a picat în mâini.

PIUA Book Bar_carti PIUA book bar1 Camera de sus_PIUA Book Bar PIUA Book Bar_book nook

Holurile sunt şi ele personalizate cu pufuri şi desene naive pe pereţii înalţi, iar scara e individualizată şi ea, fiecare treaptă apărând sub formă de cotor de carte, din care autorii români sunt nelipsiţi.

Cea mai restrânsă cameră (eu i-am zis de “dezvoltare personală) e la fel de ticsită de cărţi şi are încă un book nook confortabil şi un fotoliu cu perne colorate şi lampă de citit. Deşi lipseşte lumina naturală, aici e parcă mai comod decât în balconaş.

PIUA book bar_book nook2

Oricum ar fi, un loc cu două colţuri speciale pentru citit e mai mult decât îşi poate dori orice cititor feroce şi mă bucur că PIUA a răsărit pe lume. Am auzit că, în curând, deschid şi terasa, aşa că sunt muuuulte motive să fie vizitaţi.

Răspiua!

PIUA Book Bar se  află pe strada Dionisie Lupu, nr. 76 (zona Lahovari).

Lasă un răspuns