Marin Seafood Grill sau cum să alini pofta de fructe de mare

Marin seafoodgrill

Marin Seafood Grill e un loc mic în Centrul Vechi care alină poftele de fructe de mare pe loc. Un fel de fast-food cu capturi marinăreşti dintre cele mai delicioase. Daţi o fugă pe Gabroveni şi-mi veţi da dreptate.

Mie mi s-a părut bun. Foarte bun, mă hazardez să spun, deşi n-am fost decât o dată acolo. Dar ce-am mâncat mi-a picat tare bine, m-a fermecat gustul de jar şi mi-am pus în gând să încerc tot ce are meniul lor de oferit.

Poţi trece uşor pe lângă micul restaurant. Mesele de afară dau un aer improvizat locului, deşi s-au străduit să-l facă să arate cât mai conform cu ideea generală despre mare şi peşte. Înăuntru te întâmpină bucătarii şi un meniu nu foarte stufos, dar incredibil de atrăgător. Mirosul e bonusul care-ţi pune apetitul în mişcare, preparatele fiind gătite pe plită cu lemne.

Marin seafoodgrill_fructe de mare

Ce comanzi? Ei bine, rapane. Ra-pa-ne. După rapane, poţi să-ţi iei şi midii, creveţi sau tentacule de calamar. Dar începe cu rapane. Dacă nu ştii ce-s alea rapane, află, aşa cum mi-a spus şi mie bucătarul, că sunt “scoicile alea pe care le punem la ureche când suntem la mare”. Sunt gumoase, dar nu cauciucate, au gustul inefabil al jarului (pe mine asta m-a impresionat cel mai mult), iar alături de legumele la grătar, au constituit o masă foaaaaaaarte săţioasă şi gustoasă. Bun, am reuşit din câteva cuvinte să-mi fac din nou poftă. Porţia este potrivită, iar după ce comanda este gata, îţi poţi personaliza farfuria cu trei tipuri de sosuri, dar crede-mă că nu ai nevoie de ele. Eu n-am avut de unde să ştiu asta, dar data viitoare nu mai iau niciun sos de roşii picant, nicio maioneză şi niciun tzatziki, oricât de bune ar fi fost. Nici lămâia n-a fost deloc folosită, pur şi simplu mi s-a părut excelent fără niciun fel de briz-briz. E adevărat că sosurile merg pe legume, bine făcute şi ele, dar zău că te poţi descurca şi fără.

Marin seaafood grill_rapane

Luc şi-a luat frigăruie de creveţi, buni şi ei, evident, dar pălind indiscutabil în faţa rapanelor. Garnitura poate fi şi de cartofi prăjiţi, dar nouă ne-au şoptit mai multe poveşti legumele.

Marin seafoodgrill_creveti

Preţurile sunt decente, iar atmosfera – relaxată. Poţi bea vin sau bere şi pleci satisfăcut cu gândul să repeţi cât mai repede experienţa asta marină atât de faină.

Voi aţi fost?

Marin SeaFood Grill se află în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni, nr. 4.

Lasă un răspuns