Ioana din carte

Afis Lansare de Carte Bucuresti

Se lansează săptămâna asta o carte. O carte pe care de-abia aştept s-o ţin între mâini, s-o miros pe îndelete, să sorb toate cuvintele rânduite în ea. O aştept cu o înfrigurare diferită de altele pentru că, în cartea asta, câteva pagini sunt scrise de mine.

La sfârşitul anului trecut am primit o invitaţie căreia n-am putut să-i zic “nu”. M-am răsucit şi învârtit, am plonjat în amintiri şi am scris. A fost greu pentru că mi se cerea să vorbesc despre Ploieşti, oraşul meu natal. E greu să vorbeşti despre un loc pe care ai impresia că de-abia acum îl descoperi. Am stat acolo 18 ani, dar în tot timpul ăsta, în afară de şcoală, eu mai mergeam doar la biblioteca judeţeană (poate de asta unul dintre lucrurile despre care am vorbit în carte face referire chiar la asta).

Cartea se numeşte “Cât de frumos poate fi un oraş urât. Poveşti şi amintiri din Ploieşti” şi, în afară de subsemnata, alţi 11 autori împărtăşesc amintirile lor despre oraşul lui Moş Ploae.

cat de frumos poate fi un oras urat

Fără să mai amân momentul, vreau să vă invit la lansare. Voi fi şi eu acolo, dar o să fiu undeva în spate, cuminte, pentru că am trac şi asta se vede întotdeauna. Vor fi două lansări, căci coordonatorii au decis să existe un eveniment şi aici, în Bucureşti.

În Bucureşti, lansarea are loc la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu, vineri, 22 aprilie, la ora 19.00.

În Ploieşti, evenimentul are loc la Muzeul de Artă Ion-Ionescu Quintus, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 15.30.

Să-mi fie publicat un text e un lucru fabulos pentru mine, deşi încă nu-l  percep la adevărata lui intensitate. Sunt încântată, dornică să văd cartea (care are o copertă foarte faină după părerea mea) şi nerăbdătoare să-i cunosc și pe ceilalți autori, printre carte se află și Simona Antonescu, cu al cărei Dar al lui Serafim stau în brațe de vreo două zile. Sunt atâtea emoţii pe care de-abia aştept să le simt, atâtea poveşti care se vor citite, atâtea curiozităţi care se vor îmblânzite. E un lucru mare, cu potenţial impresionant de senzaţii şi de-abia aştept să văd ce-mi rezervă cele două zile de lansare.

Dacă printre cunoştinţele voastre sunt oameni iubitori de Ploieşti sau curioşi neobosiţi, spuneţi-le că vineri şi sâmbătă se lansează cartea asta. Şi ne-om întâlni pe-acolo.

Eu acum mă duc să mă umflu în pene de mândrie. Sper să fie cu înţelegere 🙂

9 Comentarii

  1. Ce frumos! Felicitări. Știu că anul trecut se organiza un concurs pe tema asta, dar nu m-am gândit că se va publica și o carte. Însă ideea e grozavă. Felicitări încă o dată!

    1. Mulțumesc mult de tot, Renata! Nu știu ce e in store pentru mine, o să văd doar unde mă trag mai mult lucrurile. 🙂

Lasă un răspuns