Răsfăţul de la mijlocul săptămânii

Scerbatkaia

În weekend am inventat-o pe (Kitty) Şcerbaţkaia, o mâţă cu mustăţi daliene şi personalitate şarmantă pe care am primit-o acum câteva săptămâni, de ziua mea. În mintea mea, e o mâţă cu origini ruseşti princiare care ar putea fi însărcinată să supravegheze diete şi să dea din cap când ordinele nu-i sunt ascultate. În fond, asta e ce face o mâţă, nu? Supraveghează şi-şi exprimă dezaprobarea în legătură cu orice nu e pe placul mustăţilor ei.

Ei, şi azi i-am arătat cu ce m-am îndeletnicit eu din punct de vedere culinar:

N-a zis nimic de prăjiturile de la Zoom Serie pe care i le-am fluturat pe la nas de Ziua Femeii, stătea doar şi aducea mai mult cu Behemot decât cu o prinţesă diafană şi blondă care merge la primul ei bal. Nu am fotografiat căci eram hămesiţi, dar au fost două prăjituri încântătoare: o crème brûlée mătăsoasă şi o prăjitură Bueno, cu cremă de alune.

Mustăţile nu i s-au clintit deloc nici când Luc a venit nonşalant din bucătărie cu o prăjitură-n formă de inimă şi o bomboană de ciocolată. S-au ignorat unul pe celălalt de parcă erau fraţi de indiferenţă.

Nici alcoolul nu a scos-o din apatie deşi am făcut un destul-de-boozy Irish coffee. Mă rog, fu de fapt un Scottish coffee, căci whiskey-ul nostru nu s-a învrednicit să fie irlandez, dar oricum… Că veni vorba, chiar a fost bun deşi mă ştiţi că nu beau cafea. Cum faci Irish (Scottish) coffee? Pui într-un pahar o lingură de whiskey (sau mai puţin, al nostru a fost destul de alcoolizat). Amesteci cu zahăr după gust (eu am pus două linguriţe) şi deasupra torni o ceaşcă de cafea tare. A noastră a fost de la Delicatese Florescu şi atât de tare că m-a luat tremuriciul după ce am terminat-o. După cafea mai urmează doar un strat (generos sau nu) de frişcă, presărat cu niscai scorţişoară sau nucşoară şi gata cafeaua cu alcool. Merge şi în mijlocul săptămânii, garantează Şerbaţkaia că nu vă miroase nimeni.

Irish coffee

Problema cea mai mare e că n-a schiţat nici măcar un gest când m-a văzut “înarmată” cu ditai cana de ness cu lapte pluuuuus o felie imensă de prăjitură cu ciocolată şi ulei de măsline. Nimic, nada, zilch, zero reacţie! Eu am considerat că fac bine ce fac, aşa că am ras tot până la ultima înghiţitură.

Kitty Scerbatkaia

La voi cum e mijlocul săptămânii?

2 Comentarii

  1. Saptamana mea e cu cafea multa, carti si mai multe, o oaresce oboseala si iritare, dar si planuri de ski, de alergat, de facut o supa buna, de admirat copacii infloriti.
    Daca in trecut nu ratam spectacolul primaverii, in ultimii ani nu mi-am lipit retina de nici un boboc proaspat inflorit. Poate si pentru ca aici inca ninge, inca e vreme rea…
    Multumesc pentru postarea deosebit de vesela!

    1. Oaaaau, tu plănuiești să mergi la ski și noi ne ascundem pe sub umbrele…
      În afară de faza cu oboseala, îmi place tot din săptămâna ta, mai ales partea cu cărțile cele multe 😛

Lasă un răspuns