Guest post by Luc (2)

File de pui

Citește primul guest post al lui Luc AICI

Nu e o reţetă luată de undeva, e doar un pic de improvizaţie cu nişte ingrediente ce ştiam că merg bine împreună.

9 bucăţele de file de pui se lasă la marinat, în frigider, aproximativ 2 ore, într-o zeamă dintr-o lămâie, 3 linguri de miere, sare, ceva oregano, puţin sos piri-piri şi praf de usturoi cu piper şi, la sfârşit, stropite cu puţin whiskey.

Se pun într-o tigaie în puţin ulei de măsline şi aceeaşi zeamă în care au fost marinate. Se lasă la foc mic-mediu cam 20 – 30 min. Sosul rezultat e magnific, epic… dulce-acrişor, cu un aftertaste iute. Carnea e fragedă şi se îmbină perfect cu sosul… ca o simfonie, totul are un ritm; sosul nu e un highlight, nu acoperă gustul cărnii, ci îl îmbrăţişează, merg împreună braţ la braţ ca o plimbare cu jumătatea lui pe malul mării la 5:30 dimineaţa.

Sunt la fel de mândru de acest ospăţ ca de ultimul meu desen, deşi e o urmă de dezamăgire… Desenele le pot împărţi cu jumătatea mea, această mică bucată de rai, din păcate, îmi rămâne doar mie, din cauza idilei întrerupte dintre Ioana şi carne. E aproape trist… ca un alergător de maraton care trece linia de sosire primul, dar nu e nimeni acolo să îl vadă.

(Ioana spune: Pe farfurie mai puteți vedea și niște guacamole, dar Luc a cam strâmbat din nas când l-am întrebat despre el, nu că nu i-ar fi ieșit bine, ci pentru că nu crede că a mers foarte bine cu puiul. Cât despre ce-a făcut Luc aici, evident c-arată bine, dar ce-mi place mie cel mai mult e metafora. Am și subliniat-o, să fiu sigură că e vizibilă pentru toți :P)

Lasă un răspuns