7 sandvişuri pentru dimineţi fabuloase

Sandvisuri pentru dimineti fabuloase

Eu am o părere foarte bună despre dimineţi. Chiar şi când mă trezeam foaaaaaarte devreme – acum câţiva ani trebuia să fiu în picioare pe la 5 juma’ ca să ajung la lucru la 6 şi ceva – tot îmi plăcea dimineaţa şi darurile ei, neegalate de nicio altă parte a zilei. Practic, dimineaţa mă simt cel mai inspirată şi atunci fac lucrurile cele mai importante ale zilei. Sau, mă rog, aşa stau lucrurile în teorie.

Îmi plac ritualurile dimineţii, acele mici lucruşoare care ocupă timpul dintre trezit şi pregătirea pentru o nouă zi de lucru. Neimportante, ca sondatul Facebook-ului în căutarea tuturor acelor postări de care somnul te-a privat, câteva însemnări într-una dintre agendele pe care le am mereu la-ndemână, un ceai verde sorbit în compania unui mic-dejun mai mult sau mai puţin consistent.

În weekend, însă, mic-dejunul se transformă într-o afacere serios de delicioasă, căreia mă dedic în întregime. Merg la Mega dacă n-am tot ce-mi trebuie în frigider, caut reţete, îl trezesc pe somnorosul casei dacă nu vreau să mănânc singură tot ce am pregătit. Spre deosebire de zilele săptămânii, în week-end îmi dau voie chiar şi la un mic-dejun dulce în întregime dacă aşa-mi poftesc papilele. I go all out cu ciocolată şi ness cu lapte, the sky is the limit, really.

În weekendul ce tocmai a trecut am făcut un platouaş cu sandvişuri. Mi-a adus aminte de cele 6 bruschete cu iaurt grecesc de anul trecut, numai că de data asta n-am avut un personaj principal, ci doar am lăsat ingredientele să se combine cum am crezut eu că e mai bine. M-au inspirat unele combinaţii găsite pe net, iar pe altele le-am improvizat pe când mă plimbam prin Mega. Ce a ieşit vedeţi mai jos.

Sandvis cu sos de rosii, ou posat si cimbru
Sandviș cu sos de roșii, ou poșat și cimbru
Sandviș cu ricotta, felii de pepene galben și afine
Sandviș cu ricotta, felii de pepene galben și afine
Sandviș cu piure de mazăre, omletă și brânză Mimolette
Sandviș cu piure de mazăre, omletă și brânză Mimolette
Sandviș cu piure de mazăre, felii de ridiche și ou prăjit
Sandviș cu piure de mazăre, felii de ridiche, ou prăjit și semințe de negrilică
Sandviș cu mozzarella, fructe tropicale și suc de lime
Sandviș cu mozzarella, fructe tropicale și suc de lime
Sandviș cu dulceață de lapte, felii de banane și semințe chia albe
Sandviș cu dulceață de lapte, felii de banane și semințe chia albe
Sandviș cu avocado, brânză de capră și coacăze roșii
Sandviș cu avocado, brânză de capră și coacăze roșii

 

Voi în ce relaţie sunteţi cu mic-dejunul şi dimineaţa?

6 Comentarii

 1. Tocmai azi m-am trezit de dimineață mai devreme, plină de entuziasm, pentru a pregăti micul-dejun. Ceva senzațional! Nu m-am mai simțit atât de vie de mult! Am făcut o omletă cu ouă de țară, de la mama, cu ceapă verde de la mama, cu bucățele de cașcaval de casă făcut, evident, de mama, totul asezonat cu o cană zdravănă de cafea, făcută de mine de data asta. Oare de ce renunțasem la micul-dejun de o vreme încoace?

  Cât despre arta pe care ne-o prezinți tu aici, ce să zic: arată delicios!

 2. Vai, ce titluri inspirate și haioase! Mereu e o plăcere să revin în vizită la tine pe blog, pe care l-am redescoperit cu ceva luni în urmă și pe care l-am spicuit în măsura în care am putut. Și eu sunt what you might call a morning person, deși sunt cam singura din familia mea (nici măcar piticele mele nu par să mă moștenească). Cum locuim la curte, diminețile sunt adevărate prilejuri de reînnoire și planificare. Tare aș vrea ca lumea să înceapă să le perceapă astfel and quit complaining already! 🙂 Fiecare moment al zilei are farmecul lui, iar sandvișurile propuse de tine îl complimentează pe cel al dimineții. Noi ne-am dumirit că ne mai plac și sandvisurile cu branza Brie la cuptor si felii de mar, cele cu unt, pește afumat și salata verde, pate de ciuperci preparat în casă sau cu unt de arahide și stafide înmuiate in rom. Bon appetit, les enfants!
  Renata

  1. Mersi mult de vizită și de cuvintele frumoase. 🙂 Și să știi că te cam invidiez că stai la curte!
   Pateul ăla cu unt de arahide și stafide-n rom mi-a făcut tare poftă, da, da. Chiar dacă eu aș schimba untul cu dulceață de lapte pe care am folosit-o și mai sus. 😛

Lasă un răspuns