Saleuri cu brânză şi alte lucruri delicioase

Saleuri branza

Pe lângă faptul că ieri a fost o zi de cercetare intensă şi de încercare de regăsire şi rearanjare, ieri a fost şi ziua când am refăcut gustarea copilăriei mele, saleurile cu brânză şi chimen pe deasupra. Tot ieri mi-a venit prima comandă de la urda.ro, căci, da, după ce am gustat din toate bunătăţile, mi-am dat seama că vreau să gust şi din alte produse, mai ales din urda aceea de oaie, pe care o aştept ca şi când…, şi pentru care m-am comportat ca un stalker pe site-ul lor, urmărind-o zile întregi să văd dacă reapare în stoc. Deocamdată nu e, dar omuleţii de la urda.ro mi-au zis că revine în aprilie.

Saleurile le-am făcut după reţeta Iulianei care m-a cucerit de la prima fotografie. Am respectat toate indicaţiile, în afară de cea cu adăugatul sării, dar ăsta e un lucru mic. Au ieşit delicioase şi-i mulţumesc. Pentru că mă săturasem de forma lor originală, le-am decupat rotunde, mai mari sau mai mici, şi le-am transformat şi în buzunare pe care le-am umplut cu cremă de brânză sau caşcaval (să dublez cantitatea de fericire lactică). Pe deasupra le-am ornat în special cu seminţe de ceapă – seminţele mele favorite -, chimen, susan negru şi praf de chili.

Saleuri

Saleuri cu branza

Ieri spre seară am fost şi la o degustare de dulceţuri artizanale, mişto ele, dar deşi muzica a fost foarte pe placul urechilor mele, Londophone cel neaerisit nu e deloc un loc în care să mănânci. Nimic, niciodată. Sau măcar până la mijlocul lui martie, când ar trebui să intre în vigoare legea anti-fumat. Am gustat nişte dulceaţă de sfeclă roşie cu anason – dar n-am simţit anasonul, unicornii fie binecuvântaţi!-, dar şi nişte nuci verzi, portocale cu lămâi şi scorţişoară (cu care am şi plecat acasă), gutui, dar şi zacuscă de vinete.

Azi-dimineaţă m-am trezit cu poftă de mâncare şi mi-am umplut o farfurie numai cu lucruri bune: saleurile care au scăpat din asediul de ieri, o felie sănătoasă de pâine cu nuci şi usturoi (arată ca un cozonac şi se simte fiecare ingredient foarte bine, nu pot s-o recomand destul), unsă cu un strat generos de zacuscă de peşte şi o felie de brânză de oaie (toate trei de la urda.ro).

Mic dejun saleuri paine cu usturoi si nuca, zacusca de peste

Mai încolo poate fac şi nişte jam sessions cu dulceaţa aia de portocale şi o cană mare de ceai verde cu nucă de cocos, dar numai după ce conturez o salată niçoise şi după ce mă întorc din locurile unde mi-am propus să ajung azi.

Ziua voastră cum se-arată?

2 Comentarii

Lasă un răspuns