Inspiraţie şi prăjitură

Ieri a fost o zi foarte intensă. Am, uneori, zile când mă simt inspirată şi mi se pare că totul are un sens, că asta trebuie să fac, că aşa trebuie să fiu mereu. În general, nu ştiu exact cum se declanşează creativitatea. Porneşte, totuşi, de la faptul că nu stau degeaba. Şi am făcut multe lucruri ieri: unele mici, ca acela de a mă zgâi fermecată la lalelele mele galbene, aşezate strategic în faţa biroului, şi până la lucruri mari şi importante, ca acela de a începe o nouă provocare: 30 de zile de scris într-un caiet, cu întrebări pentru fiecare zi, acoperind mai multe felii de viaţă şi trăire.

30 zile de scris

Tot ieri am descoperit şi www.rainymood.com şi mi-a plăcut că poţi să îţi faci propriul tău mix de muzică cu fundal de furtună şi tunete şi aşa am ascultat eu toată ziua The Very Best of Dire Straits, de zici că eram într-o mansardă adevărată din Londra, nu într-una imaginară din Titan. Uite, aşa sună: http://www.rainymood.com/watch?v=8h2M4eQygBs.

Şi după atâta freamăt, am plecat spre clubul de carte, minunându-mă de o galerie de artă de la Romană, unde plănuiesc să mă întorc ca să mă bucur în voie, şi de clubul de carte Litera de la ceainăria ARTea de unde am plecat cu o husă uber simpatică, meşterită de Monica de la Prin ochi de ac. După club, mi-am cumpărat de la Cărtureşti o carte care simt că o să fie magică, şi m-am îndreptat spre casă.

Husa si Turmeric

Ca bonus la ziua frumoasă am făcut o prăjitură cu ricotta, limoncello şi migdale. Găsisem sticluţa de limoncello undeva prin frigider, pitită straşnic de unul dintre noi după ce ne-am întors din Italia, şi mi-am zis că a stat prea mult nedesfăcută. Mi-am cumpărat ce-mi lipsea şi m-am pus pe copt.

Prajitura cu ricotta, limoncello si migdale

Am uns cu unt o tavă cu fund detaşabil şi am tapetat-o cu hârtie de copt. Cuptorul l-am încălzit  la 170 de grade.

Într-un bol, am pus 100 grame de unt nesărat moale şi 200 grame de zahăr brun şi am bătut cu mixerul. Am adăugat 250 grame de ricotta, 1 pliculeţ de Vanilla Bourbon şi coaja rasă de la o lămâie. Am mixat în continuare.

Peste toate astea, am pus şi 3 gălbenuşuri, unul câte unul, continuând să mixez. Pe urmă am turnat în compoziţie 4 linguri de limoncello, 300 grame făină şi o linguriţă de praf de copt. Se amestecă totul bine.

Prajitura cu limoncello, ricotta si migdale

Într-un bol separat, am bătut albuşurile până s-au transformat în spumă şi le-am adăugat uşor în compoziţia de prăjitură. Am turnat totul în tava deja pregătită, nivelând compoziţia cu dosul unei linguri. Deasupra am presărat cu fulgi de migdale.

Am dat la cuptor pentru 40-45 de minute şi după ce s-a răcit, am acoperit prăjitura cu zahăr pudră.

E bun cu ceai fierbinte şi o felie de lămâie, cu o carte nouă între mâini şi furtună în urechi.

Lasă un răspuns