Energy bites cu cocos şi dulceaţă de lapte

Energy bites cu cocos

Ştiu că tocmai am postat o reţetă de energy bites, dar nu m-am putut abţine şi-am mai făcut o variantă. Am găsit la Mega o drăcie dulce şi delicioasă, pe numele ei dulceaţă de lapte, asemănătoare cu dulce de leche, dar nu chiar… Oricum n-a mai contat ce e şi de unde-şi trage numele după ce i-am scos capacul ca o lady ce sunt şi-am asaltat-o cu linguriţa până n-a mai ştiut de ea. Na, e bună, dar te opreşti la un moment dat, că prea e dulce… Lui Luc nu i-a plăcut deloc (weirdo!), aşa că am hotărât să nu mai fiu cotropitoare şi s-o mănânc delicat în nişte energy bites.

…care energy bites se fac imediat, totul e să ai puţintică răbdare să se întărească la frigider.

Energy bites cu fulgi de cocos si dulceata de lapte

Se face aşa: într-un bol amesteci 2 linguri de fulgi de ovăz cu 70 de grame de fulgi de nucă de cocos şi 4 linguri de dulceaţă de lapte de la Mega. Amesteci cum poţi, o să fie dificil un pic căci dulceaţa de lapte e îndărătnică ca o demoazelă de pension, dar reuşeşti până la urmă. La final, presari pe deasupra şi cam 30 de grame de pepite de ciocolată. Amesteci din nou.

Dai vreo 10 minute la frigider şi apoi modelezi bile (mie mi-au ieşit 12) din amestecul cu fulgi. Le mai laşi la frigider (dacă-ţi dă inima şi pofta) şi… ei bine… devorezi.

Cheers!

4 Comentarii

    1. Energie de zvârlugă. Unde zvârluga = Pește mic din apele stătătoare sau lin curgătoare, comestibil, cu mișcări foarte iuți, de culoare gălbuie, cu gura prevăzută cu șase mustăți și cu o țeapă sub ochi :))))

Lasă un răspuns