Blueberry oatmeal in a mug

ovaz, afine, banana

Mi-a plăcut dimineaţa pe care am avut-o azi. Nu dorm bine de câteva zile (iar!), visez urât şi nu mă trezesc deloc în cea mai bună dispoziţie. Dar azi dimineaţă am inspectat pe furiş nişte reviste, am citit câteva din scoarţă-n scoarţă şi mi-au plăcut mult pentru că erau din acelea care te fac să visezi cu ochii deschişi şi care te împing să dai drumul la robinetul cu inspiraţie. Apoi, mi-am făcut abonament la o altă revistă şi, OMG, de-abia aştept să vină să văd ce şi cum. O aştept de-abia din martie, aşa că, până atunci, am buzele pecetluite într-o delicioasă tăcere. Am mâncat ciocolată Milka cu oreo, am băut dintr-un suc cam acrişor, am exersat la caligrafie şi am făcut şi oatmeal-ul ăsta la microunde.

Da, la microunde, şi eu mă mir, că nu folosesc cuptorul ăla decât arar. Merge şi la cuptor obişnuit, eu voiam un quick fix.

Într-o farfurie, zdrobim o banană medie cu furculiţa. Peste ea punem un ou şi amestecăm. Presărăm cu un vârf de scorţişoară, adăugăm 8 linguri de fulgi de ovăz, 1 lingură de chia şi cam 100 ml de lapte (obişnuit sau de migdale), o mână de afine şi amestecăm totul bine. Transferăm compoziţia într-o cană de ceai, cea preferată, de exemplu, şi deasupra mai punem câteva afine. Dăm la cuptorul cu microunde la viteză maximă şi lăsăm cana acolo timp de 2-3 minute.

După ce o scoatem, pe deasupra punem puţină dulceaţă de lapte (ca în reţeta anterioară) şi mâncăm. E grozav!

 

Lasă un răspuns