Acuarela Bufet, pentru o zi plină de culoare

fereastra Acuarela Bufet

Probabil că dacă sunteţi ca mine, primul lucru pe care o să-l faceţi când veţi intra la Acuarela Bufet va fi să vă întrebaţi, nostalgici, cum arăta oare casa în vremuri de mult apuse. În fond, se pare că a fost construită în aceeaşi perioadă cu casa familiei Bălăceanu-Stolnici, care e vizavi, iar la capătul străzii, înspre Lascăr Catargiu, se află casa unde a locuit actriţa Gina Patrichi.

După primele secunde, în care-ţi imaginezi tot felul de pălării, mănuşi şi mantouri, chisele cu dulceaţă, domni cu favoriţi şi neapărat scandaluri, îţi revii pentru că toate culorile dinăuntru îţi solicită atenţia, fiecare colţ din casă făcându-se remarcat prin ceva.

Vezi lămpi vechi, sticle de lapte şi de Pepsi din copilăria optzecistă, un dulap, mozaic pe bar, un radio vechi, servicii de ceai, sticle de sifon, tablouri naive, sobe frumos întreţinute, stropitori reimaginate astfel încât să servească altor scopuri, o maşină de scris şi o canapea-cadă, răzători drept abajururi, o întreagă instalaţie (masă, lampă, telefon, farfurie şi cafea) coborând ludic din tavan… E improvizaţie şi ingeniozitate în acelaşi timp, iar privirile îţi sunt asaltate mereu şi mereu de alte lucruri.

Acuarela Bufet-etaj Camera etaj_Acuarela Bufet

Tavan_Acuarela Bufet Soba_sus_acuarela Bufet

Perne Acuarela Bufet

Colt de Acuarela Bufet

Atmosfera e aerisită pentru că, de la început, Acuarela Bufet a pornit ca spaţiu exclusiv dedicat nefumătorilor. Şi nu simţi că e o casă veche recondiţionată decât din umbre, din felul cum trosneşte scara de lemn şi în colţurile unde ţi-e puţin răcoare. Dar e o balansare bună, e un fel de haos colorat care e destul de nebun încât să reziste şi să te facă să te simţi confortabil.

Meniul este bogat la Acuarela Bufet, plin de preparate urbane, alternative sănătoase pentru mic-dejun, brunch, prânz şi cină, aromate şi colorate. Preţurile nu sunt tocmai mici, dar porţiile mi s-au părut îndestulătoare, iar mâncare este, într-adevăr, foarte bună.

Luc şi-a luat un burger New York, delicios după viteza cu care a dispărut din farfurie şi care a avut nişte cartofi prăjiţi cu mirodenii care merită ei înşişi o vizită la Acuarela. Nu ştiu cum să zic exact pentru că nu mă aşteptam să mă dea pe spate nişte cartofi, dar chiar au fost geniali.

Acuarela Bufet_Burger New York Burger New York_Acuarela Bufet

Eu mi-am luat un Ahmed binedispus (oricum aş spune chestia asta, tot o să sune kinda kinky :P; prima dată am vrut să zic că “m-am înfruptat”), care constă dintr-o turtă proaspătă, unsă din abundenţă cu humus şi puţin avocado, ornată cu legume coapte şi însoţită de pătrunjel, măsline şi seminţe de rodie. Bun, bun, bun!

Ahmed binedispus_Acuarela Bufet

Cu ele au mers foarte bine o ciocolată caldă cu marshmallows şi, mai ales, o bere a artistului, cu soc, din care mi-am umezit şi eu buzele din când în când, deşi nu-s deloc din tagma amatorilor de licori cu hamei.

Berea artistului si ciocolata calda_Acuarela Bufet

Papanaşii de la final au fost şi ei buni, deşi mi-ar fi plăcut, cred, ca gogoşelele să fie un pic calde. Dulceaţa a fost şi ea multă şi bună, o adevărată porţie de uriaş pentru oameni care, de obicei, mănâncă papanaşi mai mult la munte (habar n-am de ce, dar asta se întâmplă).

Papanasi_Acuarela Bufet

A fost fain la Acuarela Bufet, nouă ne-a plăcut mâncarea, spaţiul şi servirea, şi am apreciat şi urarea de pe bon, “Zi colorată!”, care ne-a făcut să zâmbim. Vom reveni cu siguranţă ca să încercăm şi alte preparate şi băuturi şi, mai ales, pentru o porţie dublă de inspiraţie şi energie.

Voi aţi fost la Acuarela Bufet? Cum vi s-a părut?

Acuarela Bufet se află pe strada Gina Patrichi, nr. 3.

3 Comentarii

  1. Laura: hai să mergem 😛

    Dana: Și eu am fost acolo, dar bufetul mi-a plăcut ceva mai mult. Să-mi zici cum ți s-a părut. 🙂

Lasă un răspuns