9 recomandări de locuri unde se mănâncă bine în Bucureşti (şi aiurea)

PB292255 (2)

Ştiu cum e. Ţi se întâmplă, uneori, să ai treabă multă. Să mergi de la întâlnire la întâlnire, să duci o haină la strâmtat sau o cizmă la lărgit, să mai caşti gura şi prin librării şi să ţi se facă foame. În momentele acelea, ştiu şi că nu poţi vedea mai departe de covrigul aburind de la colţ de stradă. Să nu mă-nţelegeţi greşit: eu ador covrigul de la colţ de stradă. Dacă are şi măsline, şi puţin caşcaval, îi jur credinţă toată viaţa. Dar mă plictisesc, uneori, de ce e prea accesibil şi truvabil pe toate drumurile. De asta am făcut lista asta. Ca să te orienteze măcar puţin atunci când ai timp puţin, o poftă anume şi dorinţa de a o ostoi, nu de a o amăgi.

Dacă ţi-e poftă de fructe de mare: intră la Don Vito şi comandă un cioppino. Nu e ieftin, ba din contră, dar e proaspăt. Şi genial. Are calamari, creveţi, scoici şi caracatiţă, sos de roşii şi usturoi şi e o ameţitoare infuzie de arome şi texturi. Dacă poţi, însoţeşte-l şi de un pahar de vin alb. Lasă-l pe chelner să-ţi recomande ceva, stai liniştit şi pregăteşte-te pentru o explozie a simţurilor.

Cioppino Don Vito

Trattoria Don Vito se află în Piaţa Amzei, pe str. Mendeleev, nr. 1.

Dacă ai întâlnire cu un prieten: mergi la Café Klein pentru o porţie dublă de waffles: una cu portocale, miere şi scorţişoară şi cealaltă – cu nutella şi banane. Mâncaţi-le calde; sorbiţi din latte-ul delicios; vorbiţi. E bine să stai cocoţat, să mănânci ceva bun şi să te uiţi, din când în când, cum curge Bucureştiul pe lângă voi.

Cafe Klein waffles cu portocale, miere si scortisoara si waffles cu nutella si banane latte

Café Klein se află în interiorul Rembrandt Hotel, pe str. Smârdan, nr. 11

Dacă ţi-e poftă să bei ceva cald: ia un ceai turcesc la Divan. Vine cu un cub de zahăr brun şi într-o ceşcuţă foarte fancy, iar linguriţa e şi ea de mare efect. Ceaiul e nemaipomenit şi te pune în mişcare, să fii pregătit pentru tot ce va urma.

ceai turcesc Divan

Divan se află pe str. Franceză, nr. 46-48 (Centrul Vechi).

Dacă toată ziua ai vrut ceva dulce: intră la Grand Café Van Gogh. Cere o prăjitură trio chocolate (cu cafea, ciocolată albă şi ciocolată neagră). Felia asta impresionantă de tort o să te facă să visezi cu ochii deschişi.

Grand Cafe Van Gogh - trio chocolate aba, neagra si cafea. latte si suc

Grand Café Van Gogh se află pe str. Smârdan, nr. 9.

Dacă ai poftă de ceva uşor: mergi la Biofresh şi vei găsi acolo nişte preparate care-ţi vor rămâne în gând pentru mult timp. Comandă un pateu de smochine cu pâine crudă. Bucură-te de gust, chiar e unul din cele mai bune lucruri pe care le-ai mâncat vreodată. Pe mine m-a dat pe spate când am gustat prima dată şi simt că e timpul pentru o reeditare. Pateul de smochine are, pe lângă smochine, şi roşii uscate, ardei, usturoi şi ghimbir, iar pâinea…, o, pâinea!… hai să zicem că fac o echipă excelentă împreună.

Pateu de smochine cu paine cruda Biofresh

Biofresh se află pe str. Leon Vodă, nr. 19.

Dacă eşti în căutare de ceva fancy şi rapid: răspunsul pe care-l cauţi e Paul. Gândeşte-te la un răsfăţ franţuzit cu quiche şi ciocolată caldă sau un sandviş cu somon şi un croissant sfărâmicios şi delicios. E la îndemână şi e fantastic, de ce să nu profiţi?

rasfat frantuzit la Paul_quiche si cioco calda

Brutării Paul găseşti la Universitate, pe (Regina Elisabeta, nr 15-19), la Romană, (pe Gh. Magheru, nr. 28-30) şi aproape în toate mall-urile.

Dacă te grăbeşti şi pofteşti la ceva dulce, dar n-ai timp să stai la masă: Fadel e locul pe care trebuie să-l încerci. Eu, recunosc, sunt o persoană uber fidelă şi am încercat puţine lucruri de la ei. Dar atunci când dai de cea mai bună prăjitură, îmbrăţişezi monogamia fără să dezbaţi prea mult dacă e bine sau nu. Ea e, faceţi ce vreţi cu informaţia asta. 🙂

Asmelie de la Fadel

Fadel se află pe str. Jean Louis Calderon, nr. 56.

Dacă pofteşti la ceva chinezesc: încearcă spring rolls la Coftale. Pe mine m-au surprins în mod plăcut pentru că mă aşteptam să le găsesc unsuroase, dar n-au fost deloc aşa. Legumele dinăuntru erau perfecte, încât să se simtă ce mănânci, iar sosul iute-acrişor complimenta foarte bine paleta de arome. Merită să încerci, mai ales că la Coftale găseşti şi cafea bună. Un plus: cei care te servesc sunt super amabili şi drăguţi.

Spring rolls si cafe latte_Coftale

Coftale se află pe str. Profesor Ştefan Mihăileanu, nr. 42.

Dacă eşti la Sibiu şi ai chef de un festin: mergi la Max. La Max e bine şi bun. Încearcă supa-cremă de ardei şi pastele făcute în casă cu hribi, urdă şi sos de trufe, o să te îndrăgosteşti. Şi-o să vrei să revii.

Supa crema de ardei Max restaurant Paste facute in casa cu hribi, urda si sos de trufe Max restaurant

Max Restaurant se află pe str. Ocnei, nr. 22, Sibiu.

 

Voi ce alte recomandări mai aveţi?

Lasă un răspuns