Compot cu ceai oolong şi fructe

Compot cu oolong si fructe

It’s one of those days… Mi-am cumpărat acum o săptămână o pereche de cizme super simpatice, pe care am dat şi niscai bănuţi, doar ca să îmi dau seama că mă bat într-un mod îngrozitor şi că, probabil, o să mă lipsesc de serviciile lor cât de repede pot. Urăsc când se întâmplă lucruri din astea, dar mie mi se întâmplă pentru că sigur n-am învăţat lecţia pe care vrea chestia asta să mi-o îndese-n capu-mi încăpăţânat.

Anyways, asta înseamnă că sunt imobilizată în casă – pentru  că, da, e atât de rău, nu pot să merg de durere- şi gândurile mele nu-s deloc unicorn-and-pink-like. Pică bine doar pentru că am chef să stau în pijamale toată ziua, să citesc, să ronţăi ceva bun şi să beau ceva cald.

Acum câteva zile am descoperit reţeta asta şi mi-am zis că, dacă tot nu mănânc fructe de bunăvoie, măcar să le fierb un pic, sigur se mai îmbunează şi aşa le pot “digera” şi eu. Şi mi-am făcut compot.

Am pus 1 litru de apă într-o cratiţă la foc mediu. Când apa începe să bolborosească puţin, dar nu fierbe, am adăugat un filtru de ceai cu două linguriţe pline de milky oolong, pe care l-am lăsat până când apa capătă culoare. Am scos filtrul şi am adăugat o bucăţică de ghimbir, câteva batoane mici de scorţişoară, câteva cuişoare, 1 sfert de baton de vanilie şi un plic de zahăr cu scorţişoară. Se mai poate adăuga şi nişte anason stelat, eu am preferat să-l folosesc ca ornament căci nu-mi place aroma lui.

Compot cu fructe si ceai oolong

Am lăsat la fiert timp de câteva minute, cât am curăţat şi tăiat mere, pere şi portocale. N-am folosit foarte mult, poate câte o jumătate din fiecare. Le-am pus şi pe ele în cratiţă şi am mai lăsat la fiert câteva minute. Am scos ghimbirul pentru că nu voiam o aromă prea puternică, dar voi puteţi să-l lăsaţi.

Am băut după vreo oră, dar se pare că e şi mai bun după ce stă cel puţin două-trei ore la temperatura camerei sau peste noapte, la frigider. Se bea cald sau rece, după pofte.

Eu vă salut acum din vârful patului unde stau cu cartea mea, agenda cu fetiţa-cu-vulpi şi o cană de compot mirobolant. Cheers!

Lasă un răspuns