[Concurs] Câştigă o cutie de gemuri St. Dalfour (încheiat)

Edit: Câştigătoarea concursului St. Dalfour este Diana Solomon, comentariul cu numărul 6. Felicitări, Diana! Aştept din partea ta un mail ca să vedem cum ajung la tine borcanele cu gem. 🙂

Săptămâna trecută, un curier a bătut la uşa mansardei mele şi mi-a pus în braţe două cutii simpatice pline cu gem St. Dalfour. Mi-au prins tare bine, vă zic, mai ales că sunt într-o perioadă – cred că “de vină” e şi vremea de afară – când îmi place să-mi fac pâine prăjită, s-o ung cu un strat rezonabil de unt şi apoi cu gem sau dulceaţă.

După cum se vede şi în fotografie, gemurile St. Dalfour sunt ambalate în borcane foarte şic şi vin în combinaţii din cele mai gustoase. Dar ce e cel mai important de reţinut este că nu conţin zahăr adăugat, gustul dulce al gemului provenind din zaharurile prezente în fructe şi un sirop natural din struguri şi curmale. În plus, eticheta mai spune şi că nu conţin niciun fel de ingrediente artificiale sau aditivi.

Nu vă mai ţin pe jar, aşa că vă spun că am pentru unul dintre voi o cutie care conţine 5 gemuri. Ca să le câştigaţi, spuneţi-mi în secţiunea de comentarii de mai jos cum veţi folosi gemul de la St. Dalfour (poate veţi face o prăjitură- ce prăjitură?, poate veţi dărui unul şi pe celelalte le veţi păstra pentru familia voastră sau poate, pur şi simplu, vă veţi bucura de fiecare linguriţă dimineaţa la micul dejun pe clătite, orez cu lapte etc). Încep eu: mi-ar plăcea să refac prăjitura cu gem şi bezea, dar, în acelaşi timp, vreau să mă bucur de gem şi aşa cum v-am spus mai sus: pe pâine prăjită unsă cu unt.

Concursul durează până miercurea viitoare inclusiv (adică până pe 2 decembrie), iar joi, pe 3 decembrie, voi anunţa câştigătorul cu ajutorul random.org.

Premiul va fi expediat doar pe teritoriul României de către agenţia Spada.

Mult succes tuturor! 🙂

60 Comentarii

  1. Si eu m-am gandit la o paine prajita, unsa cu unt si cu dulceata de orice fel. Dar daca e sa fac un desert
    eu as face mini tarte umplute cu gem de ananas si mango, iar pe deasupra as pune o bezea caramelizata.
    Blatul l-as face din 250 g faina, 100 g unt, o piscatura de sare si vreo 50 ml apa rece. Framantate la un loc toate, apoi intinsa foaie si decupat rondele. Rondelele le pun in forme de mini tarte si pun cate o lingurita de dulceata in fiecare.
    Dupa ce se coc vreo 15-20 de minute, le scos si le las sa se raceasca.
    Fac o bezea din 2-3 albusuri cu zahar si o posez frumos deasupra, apoi o ard pe margini.
    Cred ca ar iesi o nebunie! Nebuniiiieee!

    Cori

  2. Eu cred ca, in prima instanta, as testa fiecare gem pe paine prajita cu unt + ceai, asa cum m-a obisnuit mama din copilarie. Era mic-dejunul meu preferat toamna, inainte de scoala. Apoi, probabil mi-as face de cap cu niste fursecuri, pancakes si bundinca de gris pe care sa se odihneasca frumos gemul aromat 😀

  3. Mă bucur că sunt cinci gemuri, astfel pot să înșirui pe degetele de la o mână cum vreau să le vin de hac borcănelelor.

    1 – degetul mare. Gemul de afine l-aș folosit să fac cornulețele celebre ale bunicii mele. Apoi le-aș înveli într-un ștergar și le-aș păstra în „cadrul” ăsta rustic până la ultima firimitură.

    2 – arătătorul. Cu mixul de fructe m-aș delecta la micul dejun, în diminețile în care pleopele tânjesc să mai stea pe snooze.

    3 – degetul mijlociu. Gemul de mango și ananas l-aș devora direct din borcan, ca să-mi amintesc de vară și de sunetul valurilor. Eventual, aș unge câteva waffles cu el peste care aș pune un strop (doi, trei) de frișcă.

    4 – inelarul. Cu gemul de rodie și zmeură aș umple clătite pufoase pe care le-aș asorta la un pahar de lapte cu cacao sau un ceai de tei/iasomie.

    5 – degetul mic. Mi-aș face sandvișuri din biscuti simpli, i-aș unge cu unt și cu gem de căpșuni, apoi le–aș devora în fața serialului preferat.

  4. Am să merg pe clasicul și inegalabilul – pâine cu dulceață. Dar o pâine dulceagă, integrală. Și musai și o linguriță de unt de arahide între ele două. N-ai cum să dai greș. 🙂

  5. Ah, nu pot rezista acestor gemuri care par delicioase, așa că mă înscriu și eu la concurs. 😀
    Deja știu la ce le voi folosi, în cazul în care voi avea marele noroc de a ajunge la mine: le voi mânca cu o porție generoasă de griș cu lapte – noua mea plăcere în materie de desert. 🙂 Nu mai mâncasem griș cu lapte de multă vreme, dar am făcut în urmă cu o săptămână, adăugând și niște unt – mpfoai, a ieșit delicios! Nu cred că mama a folosit vreodată unt, noroc că am găsit ideea pe net, și chiar a ieșit grozav de bun. Deja îmi lasă gura apă când mă gândesc ce combinație ar ieși între griș cu lapte și gem de ananas și mango! 😀

  6. Pe paine prajita, alaturi de un ceai sau in clatite. Saaaaau intr-o prajitura care la mine in familie se numeste Norica. Reteta n-o am in cap decat aproximativ, dar o pot furniza la cerere. Si bineinteles, le-as imparti si cu cei dragi. 🙂 :*

  7. Buna! Un borcan il voi darui prietenei care mi.a recomandat blogul, implicit concursul si pe celelalte le voi folosi in familie la clatite si pe paine cu margarina. Mult succes tuturor! 🙂

  8. As pregati niste cornulete cu gem de zmeura dar fiindca tot se apropie sarbatorile de iarna i-as face cadou un borcanel si nepotelei mele dragi. Sunt sigura ca se va bucura din pli de acest minunat gem.

  9. Nu mânânc gemuri prea des, poate doar dimineața când sunt în călătorii, iar mâncarea oferită la micul dejun nu îmi e suficientă.
    Dar băiatul meu este fan, nu trece aproape nicio zi în care să nu înfulece o felie de pâine cu unt și gem (sau dulceață, după caz).
    Poate, cu ocazia asta, reiau această îndeletnicire plăcută și cam uitată de mine…

  10. Hm, cred ca le-as folosi drept pretext pentru a face clatite pentru a patra sau a cincea oara in viata mea.: ) Si apoi le-as manca impreuna cu Miţi, nepoţica mea, şi pisica ei de pluş, Păriţa (de la „pară”: )).

  11. Buna Ioana,
    In primul rand multumim pentru oportunitatea de a castiga aceste bunatati.
    As face un desert usor si delicios ; tort cheesecake / baza -blat pufos insiropat cu limoncello, un strat de gem St. Dalfour-zmeura , un strat de cheese cu zmeura proaspata, un strat de cheese cu limoncello. Ornat cu zmeura si bucle din coaja de lamaie.
    As darui unui om sarman si oamenilor dragi mie din darurile mele pentru a gusta din bunatatile St. Dalfour. Cred ca daruirea este lectia de invatat in vremurile pe care le traim.
    Felicitari pentru ' Mansarda cu bunatati'

  12. Buna dimineata.

    Eu am obiceiul de a invita prietenii la un mic dejun in weekend, desigur nu le spun ce pregatesc, au o surpriza de fiecare data. Cu gemurile de la St Dalfour as gati un munte mic de waffles cu vanilie si as folosi gemurile ca topping pentru ele 🙂 langa un ceai sau cafea, cred ca ar fi o combinatie perfecta pentru aceasta perioada 🙂

    Multumesc pentru oportunitate si o zi calduroasa sa ai.

    Mariana

  13. As folosi gemul de ananas si mango la un tort special cu pandispan de cacao, crema de mascarpone si portocala, inspiropat cu cointreau si suc de ananas! Iar pe celelalte le-as savura cu clatite.

  14. Si eu adorrr painea prajita unsa cu unt si cu gem pe deasupra. Dar avand in vedere ca vin si sarbatorile de iarna sunt binevenite pentru a le oferi in dar cuiva deosebit in semn de recunostinta 😉

  15. Nu cred ca m-as indura sa fac prajituri cu geul acesta asa pretios. Dar cu siguranta ar ajunge topping la gris cu lapte pentru care am o mare pasiune lately! 🙂 ca sa nu mai zic de niste pancakes pufoase cu smantana si dulceata de afine!!

  16. Daca as reusi sa ma conving sa fiu generoasa, as da unul cadou. Restul…savurate fie direct, asa, cate o lingurita sau pe paine prajita, unsa cu unt. Cel de pineapple & mango…ma intreb daca ar merge pe langa ceva carne, cum ar fi piept de rata.

  17. Eu as face o budica din perle de tapioca cu lpte de cocos, pe care as rasfata-o cu cateva lingurite din gemurile astea apetisante.

    Te pup Ioana
    Remember anii de facultate, mai ales cursurile prof. Zoicas?
    Tare dor imi e de vremurile alea.

  18. Hmm sa zicem un sandvis cu brie si gem de rodie, pe o paine buna-buna? Gemul de mango in iaurtul meu de dimineata cu nuca pe deasupra. I-as darui un borcan si bunicii mele care sufera de diabet si care este mare, dar mare fan St. Dalfour. 🙂

  19. As pregati clatite pentru seara in care voi impodobi bradul de Craciun si as invita toti prietenii la mine, ca in fiecare an 🙂 Mai multe sortimente de dulceata, mai multe gusturi de multumit, mai multe zambete <3

  20. Cred ca le-as folosi dimineata- pentru minunata paine prajita sau pe french toast-, alaturi de o cafea sau un ceai. 🙂 Si mai stiu ca le-as imparti cu tatal meu, un mare admirator al gemului de la St. Dalfour, fiind o solutie optima pentru cei cu diabet, dar care inca tanjesc la ceva bun si dulce!

  21. Hi hi…cateva lingurite ii pun si lui Mos Craciun, langa biscuiti. Poate lasa mai multe cadouase daca se indulceste un pic :)) sau poate-i da putere sa mearga inainte pe la toate casele cu copilasi cuminti 😛 restul l-as manca cu unt, dimineata, cu cei dragi. O zi dulce sa fie!

  22. Felicitări pentru ideea concursului, gemurile fără zahăr sunt întotdeauna bine-venite, mai ales în serile neprietenoase de iarnă alături de un ceai aromat din rooibos! Merg de minune pe o pâine din aceea rotundă, făcută pe cuptorul bunicii, unsă zdravăn cu unt. O felie enormă din acest deliciu și deja plutesc de fericire!

  23. Unul l-as face cadou in mod clar, caci si pe mine m-ar incanta un asemenea dar. Pe restul le-as pastra pentru clatite, paine prajita sau negrese cu gem 🙂 🙂 🙂 ori pentru victoria sponge cake 🙂

Lasă un răspuns