Cuiburi cu ouă, mozzarella şi roşii uscate

Cuiburi cu mozzarella, rosii uscate, ciuperci, porumb

…adică un fel de omletă în pâine, de ce să mă ascund după deget? Dar eu nu gătesc zilele astea, fac salate de roşii şi năut cu brânză, câteodată nişte mazăre, mănânc covrigei cu aromă de ceapă la curs şi mai ciupesc un pic şi din cine ştie ce dulce se mai găseşte la îndemână: clătite făcute de mama lui Luc, limonadă făcută de Luc, îngheţată sau dulceaţă de cireşe amare primită în dar. După cum vedeţi, eu chiar nu fac mare lucru.

Mai dau din când în când drumul la cuptor, ca azi, pentru cuiburile astea.

5 ouă bătute bine se amestecă cu 5 ciuperci mărişoare, perpelite puţin în tigaie (şi lăsate la scurs şi răcit după asta), 50 de grame de porumb dulce, 5 roşii uscate tăiate destul de mărunt, 5 feliuţe de jalapeños, tăiate mărunt, 2 fire de ceapă verde tocate şi cam 100 grame de mozzarella rasă pe răzătoarea mică.

Apoi ne ocupăm de “toaleta” pâinicilor. Eu am avut la dispoziţie doar 4 chifle de diferite mărimi şi mi-a rămas compoziţie din ingredientele de mai sus. N-a fost pagubă, le-am pus imediat în tigaie.

Chiflele trebuie scobite împrejur astfel încât să rămână puţină margine, mai înaltă. Se îndepărtează şi puţin din miez şi se umplu cu amestecul cu ouă.

Se dau apoi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute. După ce se scot, se lasă un pic la răcit, oricum e prea cald ca să poată fi manipulate.

Sunt bune! 🙂

 

Lasă un răspuns