Crumble cu zmeură şi fulgi de migdale

Nu ştiu dacă vi s-a întâmplat vreodată să treziţi pe cineva din somn dându-i să miroasă ceva bun, de-abia ieşit de la cuptor. Nici mie nu mi s-a întâmplat, dar jur că azi exact asta plănuisem să fac cu crumble-ul ăsta cu zmeură. Dar planetele zburdau leşinate prin alte părţi ale galaxiei şi nu s-au aliniat aşa cum îmi doream: Luc s-a trezit de bună voie şi nesilit de nimeni exact cu 5 minute înainte să scot eu din cuptor formele. Îmi plănuisem exact tot ritualul de momire a somnorosului, pe paşi, dar nu contează, tot o fac eu odată şi-odată.

Crumble-ul a ieşit extraordinar, mi se înmoaie inima gândindu-mă cum stă cuminte pe masa din bucătărie aşteptând să fie vandalizat de două linguriţe pofticioase. Se pregăteşte imediat şi, de fapt, mai mult stă la cuptor.

 

Începem? Începem… 🙂

Amestecăm într-un bol 120 grame de făină cu 80 grame zahăr brun. Peste ele adăugăm 70 de grame unt nesărat şi amestecăm cu mâna până ce compoziţia se transformă în firimituri şi începe să se dezlipească de pe mână.

Eu am avut doar 3 ramekinuri, aşa că am folosit şi două forme de mini-tarte ca să nu arunc nimic din compoziţie.

Am împărţit pe fundul formelor cam 500 grame de zmeură, le-am picurat cu fulgi de migdale (cred că în total am folosit cam 40 de grame), iar apoi am pus pe deasupra compoziţia cu făină, unt şi zahăr.

Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute sau până se rumenesc un pic.

Sunt mi-nu-na-te calde cu puţină îngheţată de vanilie pe deasupra, dar şi reci, simple, vor scoate multe oftaturi de uimire şi apreciere.

Bon app’ şi să aveţi o săptămână frumoasă de tot!

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns