Năut crocant şi picant

Tot o reţetă cu năut pentru că trec printr-o perioadă şi nu mă pot abţine. Îmi place doldora cu legume, cu spanac şi harissa şi, sâmbătă, am descoperit că-mi place şi pe post de popcorn. Îmi luasem două filme, unul îmi promitea peisaje normande, iar celălalt o casă tipic englezească, genul de tabără de creaţie pentru scriitori, şi aveam poftă să ronţăi, uitându-mă la ele. Şi fix asta am făcut.

Am scurs apa de la o conservă de năut şi am pus boabele pe şerveţele absorbante. Le-am lăsat la uscat vreo două ore.
Am pus apoi vreo două linguri de ulei de măsline într-o farfurie adâncă, am condimentat cu sare, pudră de piper şi usturoi şi piri piri şi am adăugat boabele de năut. Le-am tăvălit bine prin amestecul de ulei şi mirodenii şi le-am vărsat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le-am dat la cuptorul încins la 180 de grade C 20-25 de minute, iar la jumătatea timpului le-am întors şi pe partea cealaltă.
Ca să-mi iasă extra-crocante le-am lăsat să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă.
Problema a fost doar că s-au terminat repede de tot. 🙂

3 Comentarii

Lasă un răspuns