1001 Social Bar & Cuisine

Acum câteva săptămâni am ajuns din nou la 1001 Nopţi. Au schimbat puţin denumirea, acum e 1001 Social Bar & Cuisine şi au rearanjat şi înăuntru, dar mâncarea a rămas la fel de fabuloasă. E a treia oară când le calc pragul, în ani diferiţi, şi sunt surprinsă plăcut că lucrul acesta a rămas la fel. Poate că rezonez eu foarte tare cu bucătăria mediteraneană, dar cred că tărie că “la libanezi” trebuie să mergi măcar o dată-n viaţă.

Restaurantul se află lângă Grădina Cişmigiu, într-o casă cu decoruri somptuoase, nu tocmai ce te-ai aştepta de la o bucătărie de Orient Mijlociu: au tavan înalt, scară decorată bogat şi chiar şi cariatide. La etaj se află un lounge intim, cu perne moi şi canapele confortabile, ce încurajează vorbele spuse-n şoaptă şi relaxarea alături de o narghilea aromată; asta, totuşi, numai până la miezul nopţii când atmosfera devine asemănătoare celei din cluburi, cu DJ, muzică antrenantă şi cocktail-uri.

 

Preparatele libaneze sunt, însă, atracţia principală a locului. Ca şi celelalte ţări scăldate în soare şi brăzdate de ceruri azurii, şi Libanul a profitat din plin de fructe, legume şi ierburi, de paleta largă de culori a feluritelor ingrediente şi a trimis lumii o bucătărie ce depinde de prospeţimea produselor, o bucătărie simplă şi onestă, unde mâncarea este pregătită cu respect.

 

 

 

Dac-ar fi să recomand câteva preparate, acestea ar fi humusul Beirut, o combinaţie dintre clasicul humus şi pastă de ardei iute, fattoush, cea mai răcoroasă salată cu lipie prăjită, sos de rodii şi legume proaspete, labne, deliciosul iaurt cu usturoi şi mentă, babagannouj, tradiţionala salată de vinete, dar şi falafelul. Îmi plac toate deopotrivă pentru bogăţia de arome, pentru diversitate şi inventivitatea de care s-a dat dovadă în pregătirea lor.

La 1001 Social Bar & Cuisine se organizează şi petreceri tematice, cântări la saxofon, e şi jazz, dar şi belly-dance, un melanj senzual de evenimente, gândite special pentru ca toţi cei prezenţi să aibă o seară de neuitat.

Dacă nu aveţi planuri, puteţi petrece aici ultima seară din 2014, pe ritmuri de saxofon şi dans de cadâne, cu bufet consistent de preparate libaneze şi internaţionale şi udat cu cele mai fine băuturi. Informaţii despre rezervări găsiţi aici.

Lasă un răspuns