Profiteroluri cu pateu de macrou afumat

N-am mai mâncat peşte afumat de ceva vreme şi într-o zi mi s-a fǎcut poftǎ. Plus cǎ mi s-a nǎzǎrit cǎ profiterolul nu trebuie sǎ fie neapǎrat dulce, poţi sǎ te joci cu el cum vrei… Si pentru cǎ au fost buni, mi-ar mai plǎcea sǎ le umplu şi cu alte combinaţii de ingrediente: feta şi roşii uscate, ciuperci şi ceapǎ verde, brânzǎ de caprǎ şi ierburi  provensale. Nu sunǎ bine? 🙂

Se încǎlzeşte cuptorul la 180 de grade.
Pentru profiteroluri: Se combinǎ 120 ml de apǎ cu 60 de grame de unt şi puţinǎ sare într-o crǎticioarǎ. Se lasǎ pe foc mediu pânǎ se topeşte untul.
Se adaugǎ 70 de grame de fǎinǎ şi se mai lasǎ pe foc timp de un minut. Se lasǎ la rǎcit 5 minute. Se pun 4 ouǎ, pe rând, şi se amestecǎ bine.
Apoi se adaugǎ 50 de grame de cheddar (sau parmezan) şi piper dupǎ gust. Se ia din amestec cu o lingurǎ sau cu un poş şi se pune în tavǎ, lǎsând spaţiu între ele.
Se lasǎ la cuptor 25-30 de minute pânǎ ce profitelurile prind culoare. Nu se deschide uşa cuptorului în primele 15 minute. Se lasǎ la rǎcit în cuptor, cu uşa întredeschisǎ.
Pentru pateu: 200 grame de macrou afumat, fǎrǎ piele şi oase, se taie în bucǎţi şi se pune în blender împreunǎ cu 150 de grame de cremǎ de brânzǎ. Se mixeazǎ pânǎ ce amestecul devine cremos. Se adaugǎ zeamǎ de lǎmâie şi piper, dupǎ gust. Se lasǎ la frigider pânǎ ce poate fi folosit.
Dupǎ ce profiterolurile s-au rǎcit, se taie un cǎpǎcel deasupra, se umplu cu pateul de macrou, se orneazǎ cu ceapǎ verde şi cu caju prǎjit.
Reţeta a apǎrut şi pe icook.

Lasă un răspuns