Domeniul Greaca

Ȋn weekend am acceptat invitaţia ca, alǎturi de alţi bloggeri, sǎ vizitǎm Domeniul Greaca din Giurgiu. Zona nu mi-era cunoscutǎ deloc, dar îmi place mereu sǎ descopǎr locuri noi, iar timpul petrecut acolo s-a dovedit a fi un fel de vacanţǎ comprimatǎ de care am profitat din toţi porii.
Domeniul este situat la vreo 45 de km de Bucureşti şi şi-a luat denumirea de la o fostǎ proprietarǎ, o grecoaicǎ frumoasǎ ce a deţinut moşia acum sute de ani. Locul se întinde pe o suprafaţǎ de peste 30 de ha şi include un conac, un restaurant, o cramǎ şi douǎ piscine (dintre care una pentru copii). Pe viitor, proprietarul doreşte şi amenajarea unui spa, dar şi a unui complex rezidenţial de case de vacanţǎ, viitorii locatari având o mulţime de facilitǎţi incluse.

Mi-au plǎcut foarte mult camerele conacului, pastelate, curate şi luminoase, cu aşternuturi apretate şi monogramate, toate invitând la relaxare. Şi, credeţi-mǎ, e greu sǎ nu te simţi tentat sǎ faci asta cu asemenea privelişte în faţa ochilor!
Totuşi, dacǎ marea de verde nu rezoneazǎ cu ideea voastrǎ de destindere, oamenii buni de la Greaca vǎ îmbie şi cu alte activitǎţi, toate gândite în spiritul unei vacanţe active.
Astfel, în afarǎ de piscina ce beneficiazǎ de bucǎtǎrie proprie, bar, salǎ de fitness şi baldachine pentru masaj, mai sunt şi douǎ terenuri de tenis, de frecventat spre asfinţit, mese de ping-pong şi biliard, spaţiu de barbecue, ATV-uri. Copilul din mine s-a bucurat şi de balansoarele acelea tip-ou şi mi-am închipuit pe datǎ cum ar fi sǎ vânezi un rǎsǎrit la adǎpostul lor; apoi sǎ faci o baie şi sǎ citeşti câteva pagini pânǎ la brunch. Bliss! 🙂
O masǎ bunǎ te poate ajuta sǎ te remontezi dupǎ o zi plinǎ de activitǎţi. La Greaca am mâncat multe şi bune, dar mi-au rǎmas în minte midiile, cartofii copţi şi pepenele galben. Dunǎrea e la câţiva kilometri, deci peştele e de încercat în mod sigur.
Un sfat: aduceţi cu voi leacuri împotriva ţânţarilor, nu sunt deloc rezonabili când începe sǎ se-ntunece afarǎ. Ȋn rest, doar bucuraţi-vǎ! 🙂

Lasă un răspuns