Cel mai drag articol şi o banana bread

Mǎ întreabǎ Raluca despre cel mai drag articol de pe blog şi, of, ce greu e sǎ rǎspund la asemenea întrebare… M-am uitat, mi-am amintit, dar deocamdatǎ nu am un post preferat, pentru cǎ aproape în fiecare e ceva ce-mi place, o frazǎ, o
comparaţie… Aşa cǎ o sǎ spun doar cǎ îmi plac articolele care vorbesc ceva mai mult despre mine. Ca acesta sau acesta. Existǎ în ele fraze care continuǎ sǎ trǎiascǎ în mine cu aceeaşi forţǎ pe care am simţit-o atunci când le-am scris. Uite o mostrǎ: Am avut atâta nevoie de cuvinte proaspete, în limba asta frumoasǎ a noastrǎ, am avut nevoie de metafore vibrante, am avut nevoie chiar şi de o poveste de dragoste. M-a fǎcut sǎ mǎ gândesc la perioada când eram la cursul de improvizaţie, unde trebuia sǎ fii mereu atent, mereu pe fazǎ, sǎ zici şi sǎ faci ceva care sǎ fie în acord cu personajul tǎu. Sau asta: Din pǎcate sau din fericire, nu existǎ o soluţie universalǎ pentru a te asculta mai bine, indiferent dacǎ vorbim despre alimentaţie, carierǎ, prieteni
sau cǎrţi. Presupun cǎ ne schimbǎm atunci când schimbarea e singurul lucru care se mai poate întâmpla. Când ne dǎm seama cǎ totul lucreazǎ ca noi sǎ devenim responsabili de noi înşine şi sǎ fim capabili sǎ luǎm deciziile care sunt cele mai adecvate pentru noi, indiferent de trenduri, presiuni sociale şi ideea de „cum ar trebui sǎ fie.

 

_____________

Visez la banana bread de ani de zile, da, cred cǎ sunt vreo doi ani de când am vǎzut-o şi m-am sucit şi rǎsucit tot timpul ǎsta pânǎ când am decis cǎ pânǎ aici mi-a fost cu visatul. Am soluţionat, dupǎ ce am mâncat-o, cǎ e o prǎjiturǎ destul de simpaticǎ.
Ȋncingem cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o tavǎ de chec.
Punem într-un castron 120 de grame de unt nesǎrat la temperatura camerei. Mixǎm.
Amestecǎm 5 ml de bicarbonat cu 230 grame de fǎinǎ şi turnǎm peste unt, alternând cu amestecul format din douǎ ouǎ bǎtute.
Se decojesc 4 banane coapte şi se feliazǎ. Se paseazǎ apoi cu furculiţa. Se adaugǎ vreo 40 ml de lapte de cocos şi aceastǎ compoziţie se pune peste amestecul cu unt.
Se ia din compoziţie cu lingura şi se pune în tavǎ. Lǎsǎm la cuptor 1 orǎ sau pânǎ când trece testul cu scobitoarea. Se lasǎ la rǎcit şi se feliazǎ. Eu am ornat şi cu puţinǎ dulceaţǎ de trandafiri şi mi-a plǎcut aşa.

Lasă un răspuns