Tea fingers

…sau fursecuri pentru ceai. Special pentru ceai, special pentru zile de primǎvarǎ capricioasǎ, când tot ce vrei e sǎ te ghemuieşti într-un colţ de canapea, cu o pǎturǎ cǎlduroasǎ pe umeri, sǎ citeşti şi sǎ bei ceai dintr-o canǎ cu pisici. Sunt delicioase fursecurile astea şi mǎ bucur foarte c-am gǎsit cartea Afternoon Tea. M-a atras faptul cǎ pentru reţeta asta se folosesc frunze de ceai şi o sǎ le refac curând şi cu milky oolong. Şi de fapt, şi cu alte tipuri de ceai, pentru cǎ îmi place ideea de a avea ceai chiar şi în prǎjituri. 🙂

150 de grame de unt nesǎrat moale se mixeazǎ împreunǎ cu 115 grame de zahǎr brun. Se adaugǎ douǎ linguri de frunze de ceai (eu am folosit ceaiul meu preferat, Green Tea Candied Almond luat de la ceainǎria Green Tea) şi se amestecǎ.

 

Peste compoziţia aceasta se adaugǎ un ou mare bǎtut şi apoi se încorporeazǎ 200 grame de fǎinǎ, amestecând cu o lingurǎ de metal.

Se modeleazǎ aluatul într-un sul, ca pe un salam de biscuiţi, şi se aplatizeazǎ uşor cu mâna. Se pune în folie de plastic şi se lasǎ la frigider timp de o orǎ, ca sǎ se întǎreascǎ.

 

Cu 10 minute înainte de terminare orei, se încǎlzeşte cuptorul la 190 de grade. Se scoate aluatul şi se taie cu un cuţit ascuţit bine, în felii de 5 mm, care se presarǎ cu zahǎr brun pe deasupra. Feliile se pun într-o tavǎ tapetatǎ cu hârtie de copt şi se lasǎ la cuptor 10-15 minute (mai degrabǎ 15’) pânǎ ce devin aurii.

Miros divin, sunt fragede şi cu siguranţǎ ar fi tare apreciate la un tea party. 🙂

Bon app’!

 

4 Comentarii

    1. Da, da, si eu zic la fel. Am fost putin sceptica, ca poate or sa se simta ciudat, dar nicidecum… Se simte aroma si asa. Eu sigur mai fac.
      Rontaielile ruleaza! Dupa mine, si ceaiul, dar e ok ca suntem diferiti 😛

  1. Am tot vazut retete de biscuiti cu frunze de ceai dar nu am incercat pana acum pentru ca nu ne omoram dupa ceai:P…dar e momentul sa incercam ca tare bine arata ai tai si asa ceva e bine sa nu lipseasca din casa:) te pupam

    1. Pentru mine e nou. Am vazut cu matcha, cu chestii sofisticate, si cand am dat de reteta asta, fui intrigata :). E bun si pentru nebautorii inraiti de ceai. Garantat. Pupsilon back, sisters! 🙂

Lasă un răspuns