Scones

Noi  descoperiri:

  • Am uitat de când nu mi-am mai cumpǎrat atât de multe cǎrţi într-un timp atât de scurt. Ba mai mult, cred cǎ n-am mai citit 100 de pagini într-o zi de pe vremea bookblog-ului şi de atunci au trecut 4 ani. Mǎ aşteaptǎ toate cuminţi, le-am aranjat frumos şi aştept inspiraţia sǎ zicǎ ce urmeazǎ la rând. E bine!
  • Rutina e un lucru tare bun în viaţa omului. Ȋmi place sǎ am lucruri de fǎcut în fiecare zi, îmi dǎ senzaţia cǎ existǎ un sens, cǎ, deşi nu vǎd acum, lucrurile se vor lega mai târziu. Cu fiecare decizie, schimbǎm şi prezentul, dar mai ales pe cei ce vom fi.
  • La Ploieşti existǎ un derby de trap care a reînceput sǎ se reorganizeze de câţiva ani. N-am nicio îndoialǎ cǎ tribunele aratǎ detestabil, dar poate mǎ voi încumeta sǎ merg şi eu. La varǎ. 🙂
Si lucrurile frumoase pe care le afli meritǎ sǎrbǎtorite: cu flori proaspete în vazǎ, o plimbare alertǎ de 10 km în cel mai frumos parc şi un pic de rǎsfǎţ dulce. Pentru azi, am în vedere minunatele scones ale lui Jamie Oliver.

Avem nevoie de 150 de grame de fructe uscate. Eu am folosit merişoare şi curmale. Le punem la hidratat în sucul de la douǎ portocale şi uitǎm de ele vreo douǎ ore.

Ȋncingem apoi cuptorul la 200 de grade.

Ȋntr-un bol punem 500 grame de fǎinǎ, 2 linguriţe de praf de copt, 2 linguriţe de zahǎr pudrǎ, un pinch de sare şi 150 de grame de unt nesǎrat rece (mie îmi place Lurpak) şi frǎmântǎm compoziţia cu degetele pânǎ ce consistenţa devine nisipoasǎ. Mult mai repede ar merge într-un robot, cu lama S, dar eu am vrut sǎ experimentez şi altfel de frǎmântat.

Dupǎ ce e gata, facem o adânciturǎ în mijlocul amestecului cu unt şi adǎugǎm 2 ouǎ, 6 linguri de lapte şi fructele hidratate scurse şi amestecǎm cu o lingurǎ de lemn şi apoi cu mâna. Mai punem lapte dacǎ aluatul nu este destul de maleabil. Formǎm o bilǎ şi acoperim bolul cu folie şi lǎsǎm la frigider vreo 15  minute.

Scoatem şi întindem aluatul pânǎ ce se face de vreo 2 cm. Ȋl decupǎm pe tot cu un pahar. Fiecare scone se unge cu lapte şi se lasǎ la cuptor vreo 15 minute pânǎ ce devin aurii. Ies în jur de 20 de scones şi sunt excelente fierbinţi, tǎiate pe jumǎtate, cu unt şi dulceaţǎ de vişine. Si ceai verde, indubitabil.

Dupǎ o astfel de trataţie, altfel îţi place lumea şi ce are ea de oferit. 🙂

Bon app’!

 

4 Comentarii

Lasă un răspuns