Baghete cu seminţe de ceapǎ

Rǎspund în grabǎ provocǎrii secrete din februarie pentru cǎ-s  probabil ultima. Am o scuzǎ, evident, am lenevit ca o prinţesǎ, datoritǎ zilei de naştere, exact ce-mi propusesem pentru sǎptǎmâna asta… 🙂 Paula mi-a repartizat blogul Aurei şi cum îmi doresc sǎ încerc cât mai multe variante de pâine, am ales reţeta de chifle. La mine au devenit baghete şi le-am pus seminţe de ceapǎ în loc de mac.

400 de grame de fǎinǎ se amestecǎ cu 180 de ml de apǎ şi 14 grame de drojdie. Se adaugǎ 4 linguri de ulei de mǎsline, sare şi 2 linguri de seminţe de ceapǎ sau mac şi se frǎmântǎ bine. Se lasǎ  apoi la dospit timp de 2-3 ore în loc cald.

Dupǎ douǎ ore, am modelat din aluat douǎ baghete şi le-am pus pe hârtie de copt. Le-am uns cu lapte şi le-am mai lǎsat o jumǎtate de orǎ sǎ dospeascǎ.

Apoi le-am pus în cuptorul încins la 220 de grade timp de 20 de minute. Le-am lǎsat sǎ se rǎceascǎ complet, am tǎiat şi am gustat. Fǎrǎ bule, dar destul de bun. Cu roşii uscate şi brânzǎ de caprǎ e cina perfectǎ.

Bon app’!

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns