Paella de marisco

Nu ştiu dacǎ am mai spus, dar iatǎ: eu sunt super-mega-extra îndrǎgostitǎ de fructele de mare. M-aş mulţumi cu o porţie sǎnǎtoasǎ de creveţi pe zi, deşi nici midiile sau calamarii nu-s de lepǎdat. In my book, fructele de mare sunt la loc de cinste. Aşa cǎ m-am pus sǎ-mi fac o paella cu înainte-numitele în bucǎtǎrioara mea; nu e chiar ca la carte şi n-a ieşit genialǎ ca la Alioli, dar foarte bunǎ, da. Pot sǎ trǎiesc cu foarte bun, nu sunt extrem de pretenţioasǎ :P.

Am curǎţat 1 ceapǎ micǎ, am spǎlat-o şi am tǎiat-o mǎrunt. La fel am fǎcut şi cu 3 cǎţei de usturoi. Apoi am tǎiat în cubuleţe 1 ardei gras roşu. Le-am cǎlit în ulei de mǎsline vreo 2 minute.

Am adǎugat peste ele 300 de grame de orez şi am amestecat pânǎ când orezul e bine acoperit. Am turnat peste ele 1 litru supǎ de legume (era mai bine cu supǎ de peşte, dar eu n-am dispus de ea), câteva fire de şofran, pentru culoare, şi 6 roşii cherry, tǎiate în cuburi. Se aduce la fierbere.

Se lasǎ apoi pe foc timp de 20 de minute sau cât e necesar orezului sǎ se înmoaie şi lichidului sǎ fie absorbit.

Se adaugǎ fructele de mare (eu am pus 12 bucǎţi de creveţi, 12 de calamari şi 12 de midii) şi 200 de grame de mazǎre, se amestecǎ şi se presarǎ cu pǎtrunjel dupǎ plǎcere.

Se serveşte cu muuuuultǎ zeamǎ de lǎmâie.

Reţeta a apǎrut şi pe icook.
Bon app’!

2 Comentarii

Lasă un răspuns