Linguine cu pesto de mazǎre

Ziua de ieri n-a fost una prea bunǎ pentru subsemnata. Nu ştiu ce tot bǎlmǎjeau unii pe net despre cea mai deprimantǎ luni din an, au uitat cumva de marţi? Am început frumuşel, dar pe parcurs, am intrat într-un mood care m-a trasformat pe nesimţite în magnet de rele. Mai  întâi am invitat nişte viruşi în calculator şi doar cǎutam o carte, o po-ves-ti-re, ca sǎ fie totul clar; e vina mea, sǎ ne-nţelegem, nu dau vina pe planete; am ieşit afarǎ, m-am plimbat prin parc singurǎ, zǎu de mai era vreun suflet pe acolo, în afarǎ de croncǎnitoare şi mǎcǎnitoare şi m-a plouat de mi-a ajuns la piele; am cumpǎrat saleuri uscate, biacs, şi mi-am petrecut seara cu cea mai suferindǎ minǎ pe faţǎ din cauza unor ciuperci gigantice la cuptor care au pus la cale o rǎzmeriţǎ. Si toatǎ tǎrǎşenia asta m-a fǎcut sǎ mǎ duc sǎ-mi iau mere şi eu nu mǎnânc fructe, în general. I’m a freak like that. Sper ca ziua de azi sǎ-şi ia revanşa…

Aaa, s-a întâmplat totuşi un lucru bun ieri: nişte prieteni au aterizat la Metro şi mi-au cumpǎrat unul din ceaiurile mele preferate la plic, Lipton Green Tea Orient, care mǎ face mereu sǎ intru la McDo când plec spre Ploieşti, pentru cǎ numai acolo îl gǎseam.  Un pont de la  Diana îl va aduce şi la mine în bucǎtǎrie :). E bun, e de încercat, jur!

Lucrurile se întâmplǎ, aşa cǎ ne vedem de citit, de bǎut ceai şi de visat în continuare… Pentru prânz, facem pesto de mazǎre şi-l împrietenim cu paste la alegere. Mai fac pesto din ǎsta, aproape cǎ-mi place mai mult decât cel original, cu busuioc…

 

Avem nevoie de 300 de grame de mazǎre congelatǎ şi dezgheţatǎ, pe care o punem în blender alǎturi de 2 linguri de muguri de pin traşi puţin la tigaie, 1 cǎţel de usturoi mare, 50 de grame de parmezan proaspǎt ras şi un strop de sare. Mixǎm vreo 2 minute pânǎ ce compoziţia devine pastǎ. Adǎugǎm 2 linguri de ulei de mǎsline şi amestecǎm bine.

Fierbem pastele, eu am avut linguine, conform instrucţiunilor, pânǎ ce devin al dente. Pǎstrǎm cam un pahar din apa în care au fiert.

Amestecǎm pesto-ul de mazǎre cu apa pǎstratǎ şi apoi cu pastele pânǎ ce acestea sunt bine acoperite de sos.

Radem încǎ puţin parmezan deasupra, ornǎm cu câteva boabe de mazǎre şi le mâncǎm calde.

Bon app’!

 

Reţeta aceasta a apǎrut şi pe icook.

4 Comentarii

Lasă un răspuns