Camembert cu smochine caramelizate şi Mousse de ciocolatǎ şi cocos

Duminicǎ  am fost invitata Dianei la Sunday Lunch, proiectul ei fain cu oameni simpatici şi mâncare gustoasǎ. Mi-a plǎcut “în deplasare”, pentru cǎ îmi place ea, Diana, şi bloguleţul ei desfǎtǎtor şi delicios. Am scris câteva cuvinte acolo, mai mult despre ce înseamnǎ duminica pentru mine. Nu am amintiri extraordinare despre prânzurile copilǎriei, aşa cǎ mǎ strǎduiesc acum sǎ îmi fie bine, sǎ mǎ bucur şi sǎ-mi priascǎ. Pentru acest prânz am pregǎtit un camembert cu sos de smochine şi un mousse de ciocolatǎ.

Pentru camembert: roata de brânzǎ se scoate din ambalajul ei şi se introduce la loc în cutie. Se cresteazǎ din loc în loc
şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 200 de grade cam 20 de minute.
Se iau apoi 3 smochine mǎricele şi se taie în 4-6 bucǎţi fiecare. Ȋntr-un vas se topeşte un cub de unt şi se pun smochinele, lǎsându-le pe foc mediu timp de 2 minute. Se adaugǎ o lingurǎ de zahǎr brun şi puţinǎ apǎ şi se lasǎ la caramelizat câteva minute.
Când e gata, Camembert-ul se lasǎ puţin sǎ se odihneascǎ şi se serveşte cu sos de smochine deasupra şi pâine prǎjitǎ.
Pentru mousse: am folosit 400 de grame de lapte de cocos pe care l-am turnat într-un bol, eliminând lichidul. Se mixeazǎ câteva secunde la vitezǎ mare şi se adaugǎ o lingurǎ de cacao şi douǎ plicuri de zahǎr vanilat Bourbon. Se mixeazǎ pânǎ când compoziţia e omogenǎ.
Ȋntr-o crǎticioarǎ se pun 90 de grame de ciocolatǎ (cu 85% cacao, am avut eu) şi se lasǎ la bain-marie pânǎ se topeşte. Se toarnǎ peste laptele de cocos şi se omogenizeazǎ bine.
Amestecul acesta se împarte în trei vase ramekin şi se lasǎ la frigider cel puţin trei ore. Se serveşte cu fulgi de cocos pe deasupra. E delicios!
Bon app’!

1 Comentariu

Lasă un răspuns