Tartǎ cu somon afumat şi broccoli

Voi dormiţi? Vǎ treziţi în miezul nopţii şi mergeţi tiptil şi îi informaţi pe cei dragi cǎ e posibil ca Blink 182 sǎ concerteze pe National Arena? Eu o datǎ pe lunǎ- I blame the frickin’ moon- am insomnii, aud culori şi vǎd sunete, mǎ sperii şi de umbra mea, de la nesomn, evident, îmi îngheaţǎ mâinile şi mai dihai ca pânǎ atunci- asta n-are nicio legǎturǎ cu nesomnul, da’ pot sǎ dau vina pe ce vreau eu- şi, în general, am o stare de nestare care nu trece nici mǎcar cu o canǎ aburindǎ din ceaiul divin de la Green Tea.

Asta n-are nimic a face cu tarta din reţeta de azi. Care e bunǎ imediat ce s-a rǎcit, a doua zi îşi pierde din arome.

 

Ȋncepem prin a vǎrsa 400 de grame de broccoli congelat într-o tigaie unde am topit o bucatǎ de unt. Lǎsǎm pe foc pânǎ ce floretele se perpelesc uşor. Dǎm deoparte, îndepǎrtǎm picul de apǎ care mai rǎmâne în tigaie şi lǎsǎm sǎ se rǎceascǎ alene.

Ȋn acest timp, într-un bol, amestecǎm 300 grame de smântânǎ, 3 ouǎ, o ceapǎ roşie tǎiatǎ mǎrunt, sare şi piper. Peste aceastǎ combinaţie, radem 200 de grame de brânzǎ de vacǎ şi 150 de grame de brânzǎ de caprǎ. Omogenizǎm şi turnǎm amestecul într-o tavǎ unsǎ cu unt şi tapetatǎ cu hârtie de copt. Eu nu pun, îmi place sǎ spǎl vase :). Tǎiem 100 grame de somon în felii mai mici şi punem din loc în loc, peste amestecul de smântânǎ, brânzǎ şi broccoli. Dǎm la cuptorul încins la 180 de grade timp de 45 minute. Lǎsǎm sǎ se rǎceascǎ puţin, ne înarmǎm cu douǎ felii şi un pahar (OK, mai multe) de must cǎ aşa e bine şi aşa se cade.

Bon app’!

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns