Douǎ tipuri de bruschete şi un ceai Masala

Aştept  dimineţile cu nerǎbdare. Ȋmi place sǎ mǎ trezesc devreme, şi acum cǎ e aproape noapte la 7, e încǎ şi mai bine. Nu e excelent dupǎ ce visezi sângele lui Meryl Streep- nici nu vreau sǎ ştiu de unde vine visul ǎsta- dar cu ajutorul unui mic-dejun fantastic, totul revine la normal.

Echilibrǎm totul cu o bruschetǎ sǎratǎ şi una dulce. Amestecǎm cu un ceai indian şi ne energizǎm pentru toatǎ ziua.

Pentru bruscheta sǎratǎ, avem nevoie de un ou pe care-l batem uşor, adǎugǎm piper proaspǎt mǎcinat, o felie de telemea şi câteva pǎlǎrioare de ghebe cu care ne-am încrucişat drumurile la Lidl. Si cum nu era sǎ stǎm ca momâile, le-am luat. Am pus la prǎjit în puţin ulei. Am amestecat cu furculiţa de câteva ori, ca sǎ rezulte zdrenţele necesare. Uşurel amestecǎm ca ghebele sǎ rǎmânǎ cât de cât intacte. Când e gata, aşezǎm omleta pe o felie de pâine prǎjitǎ sau pe o Wasa integralǎ, ca mine.
Pentru bruscheta dulce, amestecǎm câteva linguri de ricotta cu puţinǎ esenţǎde vanilie. Ȋmpodobim bine felia de pâine (sau Wasa) cu ricotta, ornǎm cu boabe de struguri şi picurǎm cu miere.
Pentru chai ne trebuie ceai negru, condimente, lapte şi miere, dupǎ gust. Eu am avut amestecul de Masala deja preparat, cumpǎrat de la Namaste, dar am fǎcut o datǎ şi cu condimentele separate. Aveţi nevoie de ghimbir, piper, cardamom, nucşoarǎ şi cuişoare. Se pune ceaiul negru în apa fierbinte şi dupǎ câteva secunde de bolborosit se adaugǎ şi o jumǎtate de linguriţǎ de amestec de Masala. Se lasǎ puţin la fiert, se umple o canǎ pe trei sferturi, se completeazǎ cu lapte şi se îndulceşte cu miere. Eu las foarte puţin la fiert pentru cǎ, deşi gustos, inima mi-o ia la goanǎ ca Speedy Gonzales. La fel, recomand bǎutul Masalei dimineaţa sau câââât mai departe de ora de culcare. Pe mine mǎ lasǎ treazǎ şi cu o limbariţǎ ceva de speriat dacǎ-l beau prea târziu. Croissant-ul e la datorie cǎ aşa îi place lui.
Bunǎ dimineaţa! 🙂

Lasă un răspuns