Cheesecake cu ananas caramelizat

Am trecut prin ceva emoţii cu gǎsitul conservelor Sun Food, dar când am vǎzut ce concurs frumos au demarat- Gǎtesc sǎnǎtos cu Sun Food- m-am hotǎrât sǎ fac tot posibilul sǎ le am. Si dacǎ salate tot mânânc de câteva sǎptǎmâni încoace (din pǎcate, fǎrǎ rezultate vizibile încǎ, dar îmi cultiv rǎbdarea aşa), cu dulcele am o relaţie specialǎ; ca orice om sǎnǎtos, probabil :).
Ȋmi place la nebunie ananasul, iar cel de la Sun Food e cu atât mai bun cu cât are conţinut ridicat de vitamina C şi B6, e eficient în a ne reda energia şi are un conţinut redus de zahǎr.

„Vara se poartǎ deserturile reci”, aşa cǎ, pentru cǎ e week-end, ne trezim de dimineaţǎ şi facem prǎjituri. Ȋn cazul meu, cheesecake.
Pentru blat: Punem 300 de grame biscuiţi amaretti într-un robot de bucǎtǎrie şi blitzuim pânǎ când rezultǎ o consistenţǎ nisipoasǎ.
Amestecǎm biscuiţii (care sunt geniali, apropo) cu 100 de grame de unt topit şi 3 linguri de lapte. Omogenizǎm şi punem compoziţia într-o tavǎ cu pereţi detaşabili şi presǎm ca sǎ fie cât de cât uniform. Mie îmi iese mai repede presând cu degetele. Dǎm tava la frigider pânǎ pregǎtim crema.

 

 

Pentru cremǎ: Mixǎm 250 de grame de frişcǎ şi când aceasta nu se mai desprinde de tel o amestecǎm cu 400 de grame de cremǎ de brânzǎ (eu am combinat 200 de grame de mascarpone şi 200 de grame de brânzǎ de vaci cremoasǎ) şi 50-60 de grame de zahǎr pudrǎ. Se omogenizeazǎ şi se adaugǎ un pliculeţ de vanilie Bourbon. Se amestecǎ din nou.
Aceastǎ compoziţie se toarnǎ peste blat şi se niveleazǎ bine, cu dosul unei linguri.
Se dǎ la frigider minim 4 ore.
Pentru caramelizare avem nevoie de puţin suc din conserva de ananas şi câteva linguriţe de zahǎr brun care se pun într-un vas la foc mic. Lǎsǎm zahǎrul sǎ se topeascǎ şi sosul sǎ se îngroaşe şi adǎugǎm şi un praf de scorţişoarǎ. Scoatem rondelele de ananas din cutie, le scurgem puţin şi le punem în sos. Le lǎsǎm pânǎ capǎtǎ culoare, le scoatem şi le lǎsǎm puţin la rǎcit. Le aşezǎm apoi peste feliile de cheesecake rece şi servim. Este buuuun!
Bon app’!

3 Comentarii

Lasă un răspuns