Avocado cu icre de Manciuria

Vara aceasta, Angelli a lansat trei produse de varǎ, Orange Bitter, Cherry Pink şi Fructe de Pǎdure gata sǎ înfrunte cu noi canicula şi nopţile de varǎ cu tǎlpile pe nisip. Rǎcite bine, le putem savura oriunde, fie pe plajǎ, la picnic, dar şi în rǎcoarea propriei case cu prieteni alǎturi. Cel puţin eu aşa am de gând sǎ profit de ele.
Şi pentru cǎ sunt fan lichior Angelli cu cireşe, n-aveam nicio îndoialǎ cǎ şi varianta de varǎ o sǎ fie preferata mea. Aşa cǎ m-am bucurat de Cherry Pink alǎturi de o reţetǎ simplǎ cu avocado, un ingredient minune oricând, nu numai la petreceri.

Am tǎiat avocado-ul pe jumǎtate, am scos sâmburele şi am scobit miezul cu o linguriţǎ. Coaja se pǎstreazǎ pentru a servi drept cupǎ.
Se face un piure din miezul de avocado, cu un blender dacǎ-l preferaţi mai fin, cu furculiţa, ca mine, dacǎ vǎ place sǎ simţiţi şi câteva bucǎţele din acest superfruct, se pune într-un bol unde se amestecǎ cu un gǎlbenuş de ou bine fiert, suc de lǎmâie, sare şi puţin piper proaspǎt mǎcinat, o linguriţǎ de iaurt cremos şi câteva picǎturi de sos de ardei iute.

Cu acest amestec se umplu cele douǎ jumǎtǎţi de coajǎ şi se orneazǎ cu icre pe margini. Gustul dulceag al avocado-ului complimenteazǎ bine icrele rezultând un tot care se potriveşte foarte bine cu dulceaţa cireşelor de mai din Cherry Pink. Sǎ înceapǎ Megapetrecerea!

Inspiratǎ de Bucǎtǎria pentru toţi.

4 Comentarii

Lasă un răspuns