Shakshuka

Despre reţeta asta nu am mare lucru de spus, e cam greu sǎ pun în cuvinte pofta care m-a cuprins vǎzând cutare sau cutare pozǎ de pe nu-ştiu-ce-blog într-o nu-ştiu-ce-searǎ-ploioasǎ, dupǎ ce m-am jucat Trivia Europa în Lente şi am presupus cǎ Uniunea Europeanǎ a fost înfiinţatǎ în 1992 (bǎi, tocmai am cǎutat pe Wiki şi zice madama cǎ Maastricht ǎla a zis în ´93 drǎcia asta, apǎi cum vine asta???; oricum am primit punctele, haha!). Stai, unde eram? Aaaaa, da, shakshuka… Am vǎzut-o, am plǎcut-o, am reprodus-o azi şi tocmai vin de la o porţie… Goooood!

Adaptatǎ dupǎ David Lebovitz
 
Am pus o tigaie cu douǎ linguri de ulei la încǎlzit la foc mediu. Am turnat apoi în ulei o ceapǎ roşie, curǎţatǎ şi mǎrunţitǎ, şi 3 cǎţei de usturoi tocaţi şi i-am lǎsat pe foc 5 minute.
Am tǎiat o jumǎtate de ardei iute, l-am mǎrunţit şi l-am pus peste ceapǎ şi usturoi împreunǎ cu o jumǎtate de linguriţǎ de turmeric. Se amestecǎ încontinuu ca sǎ se desfacǎ toate aromele.
Dupǎ un minut, se rǎstoarnǎ în tigaie 2 conserve de roşii, douǎ linguri sǎnǎtoase de bulion, 2 linguriţe de miere şi câteva picǎturi de oţet. Se lasǎ pe foc cam 10 minute sau pânǎ când sosul de roşii se îngroaşǎ şi începe sǎ bolboroseascǎ.
Opţional, puteţi adǎuga nişte spanac proaspǎt (eu am folosit câteva bucheţele congelate, a fost ok) şi cam 100 de grame de feta, fǎrâmiţatǎ cu furculiţa. Se amestecǎ.
Se pun 3-4 ouǎ peste sos, se acoperǎ tigaia şi se lasǎ pe foc 10 minute. Ouǎle ar trebui sǎ fie încǎ moi când stingeţi focul, ca sǎ se reverse apetisant peste sosul de roşii. 🙂
Bon app’!

5 Comentarii

  1. Tratatul a fost semnat in 92, dar a intrat in vigoare in 93. :)) Nu m-am putut abtineeeeee! Si trebuie neaparat sa mai facem niste seri frumoase cu omuleti dragi, jocuri, povesti!

Lasă un răspuns