Tortilla wraps

Luna aceasta, provocarea secretǎ iniţiatǎ de Ama este gǎzduitǎ de Mimmi, care mi-a dat  sǎ rǎsfoiesc un blog pe care-l cunoşteam, cel al Mihaelei; mi-au fǎcut multe reţete cu ochiul, mǎ şi hotǎrâsem asupra uneia, o pusesem la bookmarks,
dar acum o sǎptǎmânǎ şi ceva, Mihaela posteazǎ reţeta de tortilla wraps. Şi se schimbǎ planurile…

Am modificat puţin reţeta ei, nu mi-au ieşit tortillas aşa cum aş fi visat, dar sunt gustoase şi pot fi umplute în nenumǎrate feluri.
Se frǎmântǎ un aluat din 300 grame de fǎinǎ, o conservǎ de porumb mare, blenduitǎ cu puţin ulei, sare, piper şi 200 de ml de
lapte
timp de 5 minute. (Eu n-am talent deocamdatǎ la frǎmântat, mǎ surprind mereu gândind cǎ n-are cum sǎ-mi iasǎ…). Se lasǎ apoi sǎ stea cam 15 minute.
Se împarte aluatul în 7-8 bile şi din fiecare se întinde o foaie subţire.
Se încinge o tigaie (eu am fǎcut fǎrǎ ulei) şi se pune foaia la prǎjit cam un 1 minut pe fiecare parte. Dupǎ ce se prǎjesc, se acoperǎ cu un prosop ca sǎ nu se usuce.

Miroseau bine aşa cǎ am încropit şi o umpluturǎ pentru ele. Am fiert nişte linte roşie, am lǎsat-o la rǎcit, am ameţit-o cu puţin turmeric şi apoi am pus-o în blender cu câţiva ardei copţi, sare şi piper.
A ieşit un piure delicios pe care l-am întins pe tortilla, lǎsând marginile libere. Peste piureul de linte şi ardei copţi am adǎugat câteva feliuţe de brânzǎ de caprǎ şi câteva boabe de porumb, am rulat şi am mai dat vreo 10 minute la cuptorul încins la 200 de grade. Şi a fost bine. Acum mǎ duc sǎ spǎl vase, my favourite thing :), şi ca sǎ mǎ rǎsplǎtesc, o sǎ mǎ uit la cel mai nou episod din The Walking Dead.
Bon app’!

4 Comentarii

Lasă un răspuns