Salatǎ de paste cu fructe de mare

Mai e puţin pânǎ luni şi atunci bloguleţul acesta împlineşte un an, iar eu voi bifa altǎ cǎsuţǎ când voi completa cine-ştie-ce formulare care includ şi vârsta. Aşa cǎ am de gând sǎ petrec trei zile, ca-n poveşti, pentru cǎ mi-s simpaticǎ şi merit :P.

Ȋn altǎ ordine de idei, vouǎ, omuleţilor care intrǎ aici, vǎ voi cere ajutorul în curând ca sǎ pot planta un copǎcel. Asta pentru cǎ sunt vALLuntar şi voi scrie aici o recenzie la o carte care pare foarte fainǎ. Detalii despre ea la momentul potrivit :).

 

Altfel, scriu, gǎtesc, mǎ uit la The Walking Dead (of, ce mi-ai fǎcut, Almitis!), visez urât noaptea din cauza lui, dar deocamdatǎ nu pot opri, m-am îndrǎgostit de Christoph Waltz în „Inglourious Basterds”, e foarte, foarte tare, ascult melodia asta pe repeat de zile bune- luaţi şi voi de gustaţi din dulceaţa-i- şi aştept primǎvara şi revederea cu oameni dragi. Am fost şi într-o ceainǎrie fainǎ, cu miros de cafea bunǎ- eu doar presupun, cǎ nu beau cafea-, cu ceaiuri aromate şi prǎjituri gustoase. Ce e ciudat acolo e cǎ tre’ sǎ te uiţi la ceas mereu (cel puţin în week-end) pentru cǎ sunt rezervǎri peste rezervǎri şi mai cǎ te simţi dator sǎ pleci înainte sǎ-ţi „expire” timpul” ca sǎ nu fii jenat când vin urmǎtorii.

Despre salata de paste, numai de bine, n-are de ce sǎ nu fie delicioasǎ, încercaţi şi veţi vedea.
Se începe cu decongelarea fructelor de mare, spǎlarea şi scurgerea lor printr-o sitǎ.
Am pus apoi 300 de grame de paste scurte la fiert în apǎ cu sare. Le-am lǎsat pânǎ s-au fǎcut al dente. Le-am amestecat cu o lingurǎ de unt şi le-am dat deoparte.
Ȋntr-o tigaie, am pus la încǎlzit câţiva stropi de ulei şi am aruncat acolo 4 cǎţei de usturoi tǎiaţi fin. I-am lǎsat sǎ se perpeleascǎ puţin, am adǎugat o ceaşcǎ mare de vin alb, 300 de grame de fructe de mare decongelate şi puţinǎ sare. Am acoperit tigaia şi le-am lǎsat la foc mediu pânǎ când lichidul este aproape absorbit. Apoi, am turnat pastele în tigaie, am amestecat de câteva ori, am luat de pe foc şi
le-am lǎsat puţin la rǎcit.
Am fǎcut un sos din câteva picǎturi de ulei de mǎsline, zeama de la o jumǎtate de lǎmâie, sare
şi piper. Şi am bǎut vin alb, evident! 🙂
Bon app’!

6 Comentarii

  1. Asa repede a trecut timpul? Parca mai ieri descopeream mansarda! La multi ani in avans, pentru ambele ocazii ;))

    Daca ti-a placut Waltz in Inglorious, o sa-l adori in Django! 😀

    In alta ordine de idei, vin si eu sa astept primavara impreuna cu tine, caci sunt indragostita de salata de paste si de soare!

    1. Hehe, da, un anisor! Mersi mult!

      Am luat si Django, mai astept putin, ca am io ce am cu Jamie ala, nu prea-mi place. Da' o sa-l vad cu siguranta!

      Hai! E bine in mai multi! 🙂

Lasă un răspuns