Salatǎ de dovlecei

 

Pentru cǎ timpul mǎ preseazǎ şi trebuie sǎ fac un drum pân’ la Ploieşti azi, sǎ vǎd cum am ieşit în poza de buletin (brrrr!) şi la aeroport, sǎ vǎd cum aratǎ unul din cei mai noi membri din familia mea (iuhuhuhuuuu!), zic doar cǎ provocarea secretǎ din aceastǎ lunǎ a fost organizatǎ de Diana, iar blogul desemnat mie a fost My Fancy Cake, de unde mi-am ales o reţetǎ uşoarǎ, salata de dovlecei, dupǎ ce cochetasem cu muuuuulte altele, dar de care din pǎcate nu aveam timp în aceste zile pline de evenimente :P.

Aşadar, am spǎlat 3 dovlecei, le-am tǎiat capetele şi i-am feliat. I-am aşezat într-o tavǎ de yenna, i-am stropit cu ulei de mǎsline şi puţinǎ sare şi i-am lǎsat la cuptorul încins la 180 de grade timp de vreo 40 de minute.
Când i-am scos, le-am fǎcut un sos din 3 cǎţei de usturoi şi zeama de la o jumǎtate de lǎmâie, am turnat acest amestec peste ei şi i-am amestecat cu grijǎ şi am ras şi puţinǎ feta, pentru cǎ totul e mai bun cu puţinǎ brânzǎ alǎturi. Şi da, salata asta e mai gustoasǎ rece decât caldǎ şi potrivitǎ dupǎ destrǎbǎlǎri cu quesadilla şi chipotle, muffins ciocolatoşi şi Margarita. 🙂
Bon app’!

Lasă un răspuns