Lichior de ouǎ

 

Zice Luc într-o zi: „Mai ştii ce vroiai sǎ faci de revelion şi n-ai fǎcut?” Mǎ uit chiorâş la el- îs tare multe lucruri pe care aş fi vrut sǎ le fac dar niet timp sau ingrediente, cine mai ştie motivele? Şi îl aud dupǎ: „De bǎut?” Aaaaa, pǎi zi aşa, guguştiucule! Eggnog? „Da”, zice satisfǎcut. „Vreau!!!” Mǎ uit din nou la el, neîncrezǎtoare: „Da’ ştii cǎ e bǎuturǎ de ladies..” „Nu mǎ intereseazǎ”, zice, dupǎ ce dǎ de câteva ori ochii peste cap.

 

Şi mǎ apuc de eggnog. Ca nerǎbdǎtorii ce suntem amândoi, am gustat din el imediat ce l-am fǎcut şi acum vi-l prezint dupǎ ce a stat o sǎptǎmânǎ la frigider (cred cǎ mint cu neruşinare, a stat vreo 6 zile). Nu mai rezista mult acolo aşa cǎ mai bine acum. S-au împrietenit gǎlbenuşurile cu alcoolul şi e mai bun decât atunci. Mi-am fǎcut şi un bol de gogoşi dupǎ reţeta lui Edith şi sǎ înceapǎ dezmǎţul dulce, zic!

Eggnogul l-am rezolvat aşa: Am mixat 6 gǎlbenuşuri cu 250 de grame de zahǎr pudrǎ pânǎ ce se ajunge la o consistenţǎ cremoasǎ.

Am adǎugat apoi cam juma’ de litru de lapte, uşurel, în fir subţire, şi se mixeazǎ în continuare pânǎ ce se terminǎ tot laptele.

Se adaugǎ şi 8 linguri de frişcǎ lichidǎ (nebǎtutǎ), la fel de uşor, 200 ml de coniac (n-am avut rom) şi o fiolǎ de esenţǎ de vanilie.

Se toarnǎ în recipiente de sticlǎ şi se pǎstreazǎ la frigider cel puţin o sǎptǎmânǎ.

Acum zbor sǎ vǎd şi eu minunea de Mega Image de la Gemeni.

 

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns