Tarte cu legume şi mirodenii provensale

Azi a fost o zi bunǎ pentru a rememora nişte lucruri întâmplate anul trecut, cât de mult s-a schimbat starea mea de spirit în ultimele patru luni şi, totuşi, cât de profund afectatǎ am fost de lucrurile alea urâte care mi-au mǎcinat puţin sǎnǎtatea. La cumpǎrǎturi, m-am întâlnit cu un prieten de la teatru şi vorbind, mi-am dat seama cât de bine sunt acum, câtǎ nevoie am de lucruri bune şi cǎ acum, mai mult ca niciodatǎ, sunt capabilǎ sǎ le fac sǎ existe pentru mine.

Pentru cǎ recitesc fragmente din My Life in France de Julia Child, am o dispoziţie uşor…rârâitǎ şi nazalǎ, aşa cǎ am scotocit în sertarul cu mirodenii şi am gǎsit ierburile de Provence aşteptându-mǎ ca şi când…

Aşa cǎ am luat un aluat de 400 de grame, l-am lǎsat la decongelat, m-am învârtit puţin prin casǎ, am stumble-uit, am aflat câteva lucruri despre sufragetele anilor ´30, m-am intoxicat de bunǎ voie şi nesilitǎ de nimeni cu Gollum’s song, deşi nu-s io aia nebunǎ de o pune pe repeat de trei ore :D.
Am tǎiat apoi aluatul în 6 dreptunghiuri (aproape) egale şi le-am dat la frigider, pe o farfurie.
Am feliat 2 ardei graşi roşii, nu foarte subţire, o ceapǎ roşie mare, un dovlecel pitic şi le-am îmbǎiat pe toate într-o lingurǎ de ulei şi verdeţuri à la Provence plus sare şi piper. Le-am pus apoi în tavǎ şi le-am dat la cuptor pentru 25 de minute. La jumǎtatea timpului, am scos tava şi am întors legumele pe partea cealaltǎ sǎ nu se ardǎ.
Am scos bucǎţile de aluat de la frigo şi am crestat o margine pe fiecare dreptunghi, de cam 1-2 cm, dar nu pânǎ la capǎt. Am uns toatǎ foaia cu ou bǎtut şi în interiorul fiecǎrui dreptunghi  am pus şi puţinǎ smântânǎ, fǎrǎ sǎ iasǎ în afara marginii crestate.
Peste smântânǎ, am aranjat amestecul de legume cu mirodenii şi deasupra am presǎrat brânzǎ de oaie (de mult n-am mai mâncat, cred cǎ sunt 4 ani buni)- am vǎzut o reţetǎ a Angelicǎi, pentru cǎ altfel aş fi pus tot brânzǎ de caprǎ, ba chiar am pus şi un ou în mijlocul uneia dintre tarte. Am dat la cuptor pentru 20 minute la 200 de grade.
Acum mǎ duc sǎ le mǎnânc şi o sǎ ne uitǎm la partea a treia din Lord of the Rings, Return of the King, varianta extended. Mâine o sǎ mǎ trezesc devreme pentru cǎ vreau sǎ mǎ cinstesc cu ceva anume de ziua mea :).
Bon app’!

4 Comentarii

Lasă un răspuns