Salata de fructe revisited

 Ştiu cǎ ziceam cǎ pentru meniul de revelion voi presta o salatǎ de fructe… Adevǎrul e cǎ m-a apucat un pic lenea atunci şi am renunţat la prepararea ei. Nu era mare chestie de fǎcut, dar eu aveam chef de televizor, sǎrbǎtorile de iarnǎ sunt singurele dǎţi când stau împlântatǎ pe canapea cu  telecomanda în mânǎ şi ochii zgâiţi la vreo drǎcie de emisiune. Aşa cǎ azi, dupǎ o experienţǎ cvasi-reuşitǎ la patinoar- cvasi, pentru cǎ am stat puţin, m-am dat maximum 20 de ture, pentru cǎ mi-era teamǎ sǎ nu accidentez vreun chupachups care  zburda voios pe gheaţǎ-, m-am apucat de ciopârţit un ananas.

 Mǎ gândisem de ceva vreme la prezentarea asta, mǎ gândesc cǎ aratǎ bine şi cǎ vor exista omuleţi care sǎ aprecieze forma asta.
Am tǎiat capacul ananasului şi apoi l-am pus pe Luc sǎ scobeascǎ în interior cu cuţitul sau cu linguriţa. Merge mai bine cu cuţitul pentru cǎ miezul era puţin mai tare.
Ȋntre timp, eu am tǎiat o jumǎtate de portocalǎ, doi kiwi, o bananǎ, o jumǎtate de parǎ, toate în cubuleţe, am adǎugat fructele de la jumǎtate de rodie, am amestecat cu ananasul scobit şi am transferat din nou în interiorul fructului. Am amestecat cu puţin lichior de cireşe, dar se poate şi cu cognac sau cu frişcǎ.
Bon app’!

1 Comentariu

Lasă un răspuns