Cheesecake cu crustǎ de oreo

 

Am ţinut neapǎrat sǎ-mi fac un cheesecake cu oreo, cǎ-mi place mie mult biscuitele ǎsta drǎguţ. Şi ce zi mai potrivitǎ sǎ-ţi faci o plǎcere decât ziua de  nume? 🙂 M-am apucat de dimineaţa, cu ochii la albul care se aşternuse încǎ de asearǎ pe copaci, cu telefonul la urechi, ascultând urǎri din partea omuleţilor dragi şi, dupǎ ce cheesecake-ul îşi fǎcea somnul de frumuseţe la frigo, în parc, minunându-mǎ de albastrul cerului şi exersând puţin la aparatele de fitness.

 

Cheesecake-ul ǎsta a fost o combinaţie de reţete, crusta am fǎcut-o cum ştiam eu de la cele reci din care m-am mai înfruptat, iar crema am împrumutat-o de la Diana, care a lǎudat foarte mult cheesecake-ul copt, de m-a fǎcut curioasǎ ca o mâţǎ.

Am fǎcut aşa: am folosit 32 de bucǎţi de biscuiţi oreo, cǎrora le-am dat jos crema- încǎ n-am aruncat-o, mǎ mai gândesc ce sǎ fac cu ea. Mi-au rǎmas deci 64 de biscuiţi oreo pe care i-am pus în robot, pânǎ s-au transformat într-un pesmet fin.

I-am amestecat apoi cu 5 linguri mari de lapte şi 110 de grame de unt topit şi am transferat crema rezultatǎ într-o tavǎ cu pereţii detaşabili, pe care acum îmi dau seama cǎ n-am uns-o cu unt. A ieşit bine, oricum! Tava am dat-o la frigider, pânǎ am pregǎtit crema.

 

450 de grame de cremǎ de brânzǎ (Philadelphia) se mixeazǎ cam 5 minute, pânǎ devine o cremǎ finǎ. Se adaugǎ 100 de grame de zahǎr în ploaie şi douǎ ouǎ, pe rând. Mai încorporǎm o linguriţǎ de esenţǎ de vanilie şi 100 ml smântânǎ grasǎ şi amestecǎm bine. Nu uitǎm sǎ lovim bolul de suprafaţa de lucru pentru a scǎpa de bulele de aer.

Acest amestec de brânzǎ se toarnǎ peste blatul de oreo şi se dǎ la cuptorul preîncǎlzit la 220 de grade timp de 10-15 minute (eu l-am lǎsat 10, pentru cǎ mi se pǎrea cǎ se bronzeazǎ prea tare) şi apoi reducem temperatura la 180 de grade şi-l mai lǎsǎm la copt încǎ 20 de minute.

 

 

 

Dupǎ acest timp, oprim cuptorul  şi lǎsǎm tava înǎuntru cam 20 de minute şi apoi întredeschidem uşa şi lǎsǎm cheesecake-ul sǎ ajungǎ la temperatura camerei. Se scoate şi se dǎ la frigider minim 4 ore. Pe al meu l-am scos dupǎ trei ore, ca sǎ-i pot face poze :).

Bon app’!

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns