Azi sǎrbǎtorim

…prima ninsoare, scoaterea ghetuţelor de iarnǎ şi pitirea pantofilor şi tenişilor în dulap, o eşarfǎ cu inimioare primitǎ de la nişte omuleţi faini, o carte de bucǎtǎrie mediteraneanǎ de la Moş Nicolae, faptul cǎ nu vrem sǎ ne pierdem sufletul fǎcând ce nu ne place, porumbeii zgribuliţi care se aciueazǎ pe la ferestre şi se uitǎ cu ochi speriaţi când ne apropiem, deschiderea unui nou patinoar în parcul din apropiere care se cere inspectat cât de curând şi, mai ales, un header de sǎrbǎtoare conceput de Luc :).

 

Şi cum am de gând ca pânǎ pe 1 ianuarie sǎ tot folosesc ciocolata în prǎjituri, toate cele de mai sus merg celebrate cu o budincǎ ciocolatoasǎ cu avocado, densǎ şi potrivit de dulce.

 

Folosim un avocado bine copt pe care-l tǎiem în sferturi şi pe care-l punem în blender, alǎturi de 50 de grame de cacao, 50 ml de lapte, 50 ml de miere şi o picǎturǎ de esenţǎ de vanilie sau, şi mai bine, extract de vanilie. Se blenduiesc pânǎ când se transformǎ într-o pastǎ omogenǎ, se dau la frigider un piculeţ şi dacǎ rezistaţi şi se atacǎ cu poftǎ.

Bon app’!

 

7 Comentarii

    1. Hehe, Siba, evident ca nu, e o aluzie la faptul ca mi se spune si "soarece" sau "soricel", in afara de numele pe care-l folosesti tu cand vorbesti despre mine :P.

Lasă un răspuns