Olive cheese bread

 

 

Cred cǎ se fac deja doi ani de când fac acest deliciu cu cel mai mare succes dintre toate. L-am vǎzut la Elena de la Le blog piquant şi deşi eram prevenitǎ cǎ e calorios- o sǎ vedeţi!- nu m-am dat în lǎturi. E cea mai bunǎ şi ultra-rapidǎ reţetǎ când se anunţǎ vizitatori şi mi-au cerut atât de mulţi omuleţi reţeta, încât pipota mea a crescut poate nepermis de mult în ǎst’ timp. Când îmi zice cineva cǎ e bun-bun-bun, mǎ simt ca în timpurile când recomandam în toate pǎrţile Everything is Illuminated şi Bǎrbierul din Siberia şi toatǎ lumea îmi mulţumea cǎ le-am fǎcut ziua şi viaţa mai bune :P. Bon, acum cǎ am delimitat cât de huuuuge e ego-ul meu, sǎ trecem şi la lucrurile pentru care ne-am adunat aici 🙂

 

Olive cheese bread se face aşa: o cutie micǎ de smântânǎ (200 de grame) se amestecǎ cu 60-70 grame de unt moale, o legǎturǎ de ceapǎ verde şi 200 de grame de mǎsline negre (se pot folosi şi mǎsline verzi simple sau cu diferite umpluturi, mie nu-mi plac). E mai bine sǎ aveţi mǎsline  deja fǎcute rondele (cu cele întregi o sǎ fiţi mereu tentaţi sǎ ciuguliţi mai mult decât e cazul- been there, done that!). Am adǎugat cam 200 de grame de caşcaval ras şi am amestecat bine toate ingredientele.
Dupǎ ce umplutura e gata, adǎugaţi nişte piper negru mǎcinat şi daţi deoparte. Ȋncǎlziţi cuptorul la 180 de grade, foc
potrivit. Tǎiaţi o bagheta în 4 şi apoi pe lung şi aşezaţi umplutura peste ele. Daţi la cuptor cam 20-25 de minute.
O sǎ vǎ placǎ la nebunie, garantat! 🙂
Bon app’!

8 Comentarii

  1. noooo way … noooo way …. i'm gonna do that
    mama ce ar merge si niste jumatati de cherry, aruncate asa in sila pe acolo … ar avea tot ce le trebuie unor mini-pizza

Lasă un răspuns